OSTAVKA: Tijana Anđelić napustila Lutriju Srbije!

Anđelićeva, koju su mediji poslednjih meseci dovodili u vezu sa nekoliko afera, navela je u ostavci da je veoma zadovoljna postignutim rezutatima u preduzeću

  • 1

Direktorka Državne lutrije Srbije Tijana Anđelić podnela je premijeru i Vladi Srbije ostavku na tu funkciju koju ju obavljala pet godina.

Ona je u ostavci  navela da je veoma zadovoljna postignutim rezutatima u Državnoj lutrji i da se nada da će njen naslednik nastaviti da vodi to preduzecće "na dobrobit svih zaposlenih i pre svega građana Srbije".

- Državna lutrija Srbije danas predstavlja vodeću lutrijsku organizaciju u regionu, koja posluje po evropskim standardima, i koja godinama unazad ostvaruje respektabilne prihode - istakla je Anđelićeva.

Dodala je da je Državna lutrija "pored odličnih poslovnih rezultata u prethodnom periodu, prošla kroz kompletnu reorganizaciju, investirala u tehnologiju, proširila svoju ponudu ka igračima, definisala novi vizuelni identitet i pozicionirala se kao lider na planu socijalno odgovornog poslovanja".

Preduzeće na čijem je čelu bila, kako je istakla Anđelićeva, tokom njenog mandata je značajno povećalo izdvajanja za budžet Srbije, a ta izdvajanja su od 2007. do avgusta 2012. godine iznosila 14,9 milijardi dinara, odnosno godišnji rast je bio i do 30 odsto u odnosu na period pre njenog dolaska u Državnu lutriju.

Ona je navela da je Državna lutrija Srbije, kao jedina lutrijska organizacija u Evropi i na svetu koja svoje celokupno poslovanje finansira iz samo oko 10 odsto prometa, a u nepovoljnom privrednom ambijentu, u svakoj od prethodnih pet godina ostvarivala dobit.

Dobit Državne lutrije od 2007. do 2011. godine iznosila je preko 700 miliona dinara, navedeno je u ostavci direktorke tog preduzeća.

Istaknuto je da je Državna lutrija Srbije, u skladu sa standardima koje propisuju svetska i evropska lutrijska organizacija, čiji je član posotala 2008. godine, uz Lutriju Slovenije, jedina lutrijska organizacija iz regiona koja je dobila sertifikat ISO 27001:2005.

Podsetimo, Tijanu Anđelić su mediji u poslednjih nekoliko meseci doveli u vezu sa nekoliko afera, a ona je protiv listova koji su objavljivali i nformacije o njenim navodnim zloupotrebama podnela nekoliko tužbi sa višemilionskim odštetnim zahtevima.

(I. M. / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • rade

    5. oktobar 2012 | 01:10

    sto pre lutriju pod kontrolu tamo je haos i tamo je korupcija ! jel vam otisla i direktorka marketinga ??

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA