OBAMA VADI FLEKE: Nakon lošeg nastupa u duelu traži "istinu od pravog Romnija"

Pravi Romni je poslednjih godinu dana širom zemlje obećavao da će bogatima smanjiti poreze za pet triliona dolara. Onaj koji je sinoć bio u debati kaže da ne zna ništa o tome - rekao aktuelni američki predsednik na skupu u Denveru

  • 0

Američki predsednik Barak Obama zatražio je, tokom predizbornog skupa u Denveru, zatražio "istinu od pravog Mita Romnija". Obama je krenuo u političku ofanzivu, dan nakon što je prema opštoj oceni izgubio u televizijskom duelu sa republikanskim protivkandidatom.

- Ako želiš da budeš predsednik duguješ istinu američkom narodu. Pravi Romni je poslednjih godinu dana širom zemlje obećavao da će bogatima smanjiti poreze za pet triliona dolara. Onaj koji je sinoć bio u debati kaže da ne zna ništa o tome - rekao je Obama pred 12.000 pristalica.

Aktuelni predsednik je kao neiskrenost u istupu Romnija naveo i njegove stavove o školstvu.

- Romni je rekao da voli nastavnike, a ranije je govorio da nam ne treba ovoliki broj profesora - istakao je Obama.

Prema istraživanju Rojtersa i Ipsosa, Romni je dobrim nastupom na debati dobio poene u biračkom telu. Tako sada 51 odsto ispitanika ima pozitivno mišljenje o njemu, što je prvi put da je dobio većinsko pozitivno mišljenje od početka kampanje. Obamu i dalje pozitivno vidi 56 odsto birača.

Republikanski kandidat je, međutim, uspeo u očima birača da prestigne Obamu po pitanju napretka ekonomije, smanjenja budžetskog deficita i otvaranja novih radnih mesta. Ipak, Obama i dalje vodi sa 49 prema 46 odsto kada se postavi pitanje za koga bi anketirani glasali.

(M. S. / Tanjug)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA