Nuba demantovala optužbe o korupciji

Slovenačka firma tvrdi da je poslovala po zakonu u Srbiji i da su do sada uložili 40 miliona evra u našu zemlju

  • 1

Slovenačka firma "Nuba savetovanje i investiranje", osnivač i vlasnik kompanije "Nuba invest doo", demantovala je danas informacije o nepravilnostima u vezi sa poslovanjem u Srbiji, tvrdeći da su sve radili po zakonu i da su na ime taksa i naknada platili u našoj zemlji više od tri miliona evra.

 

"Nuba invest", kako je navedeno u saopštenju, tražilo je i dobilo građevinsku dozvolu za postavljanje optičke mreže u skladu sa svim zakonskim procedurama.

 

"Nuba savetovanje i investiranje" je strani investitor koji je u izgradnju optičke mreže do sada uložio više od 40 miliona evra i na tim poslovima angažovao više od 1.000 ljudi u Srbiji.

 

- Svaka kompanija mogla je i može da se prijavi za postupak izdavanja dozvola za izgradnju ove vrste objekata -  navode u "Nubi".

 

U identičnoj proceduri izdata su, kako je navedeno, odobrenja za izgradnju telekomunikacione optičke mreže Telenoru i SBB - u na identičnim trasama kao i "Nuba invest", ali je za njihovo izdavanje bilo potrebno manje vremene nego u slučaju "Nuba invest".

Sve te informacije dostupne su javnosti u skladu sa Zakonom o dostupnosti informacijama od javnog značaja.

 

- Naglašavamo da je u postupku izdavanja dozvola učestvovalo više državnih institucija - Putevi Srbije, Telekom Srbije, Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja, Republički geodetski zavod, MUP, reviziona komisija sastavljena od pet članova, koja ispituje urednost dokumentacije i vrši kontrolu da li se postupak sprovodi u skladu za zakonima Srbije - kaže se u saopštenju.

 

Ta firma tvrdi i da su prilikom izgradnje pribavljene saglasnosti svih relevantnih javnih preduzeća koja su vlasnici instalacija na deonicama na kojima je građena telekomunikaciona mreža.

 

(I. M. / Tanjug)

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djoka

    7. oktobar 2012 | 09:10

    Sto se oni pravdaju, njih nije niko prozvao vec Dulica, ili oni to brane Dulica?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA