NIJE RUSIJA SVAKOME MAJKA: Domodedovo želi da se otcepi!

Povod za secesiju je odbijanje vlasti Rusije da prihvate rezultat referenduma u kom je 98 odsto birača reklo NE izgradnji auto-puta kroz taj grad

  • 0

Stanovnici Domodedova, grada južno od Moskve, odlučili su da istupe iz Ruske Federacije i zatraže priznanje novoproglašene "Ruske demokratske federacije," piše "Dengi", nedeljni dodatak ruske dnevne novine "Komersant".

Povod za secesiju je odbijanje vlasti Rusije da prihvate rezultat referenduma iz 2007. godine, na kojem se 98 odsto birača izjasnilo protiv izgradnje auto-puta kroz taj grad sa 100.000 stanovnika.

"Dengi" podseća da je Udruženje ruskih pravnika za ljudska prava, koje je inicijator, početkom oktobra tražilo priznanje nezavisnosti od Evropske unije.

"Stanovnici Domodedova postali su stranci u svojoj zemlji," saopštili su iz ovog Udruženja.

Pravnici su i protiv "Azerske mafije" - među glavnim pristalicama auto-puta je porodica povezana s porodicom predsednika Azerbejdžana Ilhama Alijeva, objašnjava Dengi.

Protivnici tog projekta optužuju "oligarhe i korumpirane vlasti" da "nameću porez stanovnicima za korišćenje puteva i vode, za branje bobica i gljiva u šumi," i da su "pokupovali svu zemlju u Domodedovu."

(D. Z. / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA