SKANDAL: Tražio lizing, prekrstili ga u "magarčinu iz Seljačine"

Beograđanin Marko J. podneo zahtev za kupovinu automobila na lizing, ali je odbijen zato što mu je neko u prijavi upisao lažne i uvredljive lične podatke

  • 2

TRAŽIŠ LIZING, DOBIJEŠ UVREDU! Beograđanin Marko J. nije mogao očima da veruje kada je video da je u izveštaju o kreditnoj sposobnosti, koji je NBG lizing kuća tražila od Kreditnog biroa, prekršten u "magarčinu iz sela Seljačine"! On je za ovaj izveštaj saznao kada su ga iz lizing-kuće pozvali i saopštili mu da ne zadovoljava uslove za kupovinu automobila na lizing, jer "nešto nije u redu sa podacima u dopisu koji su dobili iz Kreditnog biroa".

- Kad sam otišao u banku da proverim o čemu se radi, frapirao sam se kad su mi odštampali izveštaj Kreditnog biroa, u kome umesto mog imena piše "magarčina", umesto imena oca "slina", dok u rubrici za prezime stoji "50 evra silne magarčine". U nastavku je navedeno da živim u Ulici Nusli 28 u mestu Seljačina, kaže Marko J. za Telegraf i dodaje:

- Odmah sam angažovao advokate, koji su tražili da Udruženje banaka Srbije u što kraćem roku sprovede internu istragu i utvrdi ko je autor ovog izveštaja. Takođe, obratio sam se i Jorgovanki Tabaković, guverneru Narodne banke Srbije. Kada saznam identitet mog misterioznog "kuma", podneću privatnu tužbu zbog povrede časti i ugleda - tvrdi naš čitalac.

Marko J. navodi da ima privatnu firmu već sedam godina i da mu se ovako nešto nikada nije desilo.

- Kada mi je službenica Folks banke odštampala izveštaj, za koji su mi iz NBG lizinga rekli "da nije u redu" pobesneo sam. Moja prva reakcija bila je:  "Ako je ovo uradio neko koga ne poznajem - tužiću ga! Ako je uradio neko koga poznajem - onda ću da ga bijem!' Međutim, advokati su me ubedili da se suzdržim i sačekam proveru - kaže Marko J.

Markov punomoćnik Andrija Marković kaže da Udruženje banaka Srbije ima sistem na osnovu koga može da ustanovi ko se krije iza ove grube šale.

- Svaki operater ima svoju karticu, preko koje se identifikuje pre čitanja podataka i davanja izveštaja - kaže Marković.

Vladimir Mitrović tvrdi da je njihovom klijentu naneta ogromna materijalna šteta, jer njegov posao trpi zbog nečije neozbiljnosti.

 

U Udruženju banaka smo dobili objašnjenje da u svakom trenutku znaju ko je, kada i gde dao potvrdu o nečijoj kreditnoj zaduženosti!

- Udruženje banaka nije odgovorno za sporni izveštaj! Bankar ili službenik neke kompanije, od koga klijent traži izveštaj, unosi njegove lične podatke u aplikaciju za dobijanje izveštaja. Mi niti unosimo lične podatke klijenta, niti štampamo izveštaj! Apsolutno može da se uđe u trag ko se krije iza ovoga, ali to možemo da kažemo isključivo klijentu lično - rekli su nam u Udruženju banaka.

U NBG lizing kući su nam rekli da ne znaju kako se ovo dogodilo.

- Nismo uspeli da izvučemo izveštaj. Ispostavilo se da nešto nije u redu, pa je klijent sam otišao u banku i dobio podatke - kratko nam je rekao službenik.

Oštećeni Marko J. planira da tuži odgovorne za pričinjenu mu materijalnu i nematerijalnu štetu, jedini problem je da ustanovi ko je zapravo kriv za ono što mu se dogodilo.

(A. T.)

 

 

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vlada

    13. oktobar 2012 | 22:47

    I sada ce Magarcina Slina Seljacina dobiti od odstete auto koji je hteo da kupi na lizing

  • sashki

    14. oktobar 2012 | 02:06

    verovatno ti trebalo nešto pre 7 godina pa ti je neko promenio informacije kako bi bio odobren. meni je to prijateljica radila kad mi je trebao telefon

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA