BOLNICA "BANJICA": Dulić nije naš lekar, čak ni honorarac!

Bivši ministar negira da je zaposlen u Ortopedskoj bolnici "Banjica", baš kao i direktor i pravnik ove lekarske ustanove

  • 0

Funkcioner Demokratske stranke i bivši ministar Oliver Dulić, protiv koga je podnet Optužni predlog, a u vezi sa izdavanjem dozvola slovenačkoj firmi “Nuba invest” za postavljanje optičkih kablova duž puteva u Srbiji, nije zaposlen u Ortopedskoj bolnici "Banjica", tvrde za Telegraf iz te ustanove.

Direktor Ortopedske bolnice "Banjica" prof. dr Slobodan Slavković kaže za naš portal da bivši ministar, protiv kojeg je Specijalno tužilaštvo podnelo optužni predlog, nije zasnovao radni odnos u toj ustanovi.

- Oliver Dulić ne radi kod nas, najobičnije su izmišljotine tvrdnje da je kod nas zasnovao radni odnos 10. septembra - kaže direktor ove ustanove koji je, podsetimo, lečio i bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića kada je zadobio sportsku povredu na basketu.

Pravnik bolnice "Banjica" Dušan Rajaković kaže za Telegraf da Dulić nikako nije mogao da zasnuje radni odnos u toj ustanovi 10. septembra, jer je konkurs raspisan pet dana ranije, ali još niko nije primljen na osnovu tog konkursa.

- Konkurs smo raspisali 5. septembra 2012. godine s rokom od osam dana, tako da nije moguće da je Dulić zasnovao radni odnos 10. septembra. Oglas je objavljen u časopisu Nacionalne službe za zapošljavanje "Poslovi", a on još nije zatvoren jer niko nije počeo s radom - objašnjava Rajaković.

On kaže da Dulić nije zaposlen i nema nikakav, pa ni honorarni ugovor u Ortopedskoj bolnici "Banjica".

- Odgovorno tvrdi da Dulić nije član naše radne zajednice, sve drugačije tvrdnje su neistinite - poručuje ovaj pravnik.

Bivši ministar Oliver Dulić za Telegraf kaže da nije istina da je zasnovao radni odnos u pomenutoj ustanovi.

- Smešne su takve tvrdnje! Nije tačno da sam zaposlen u Banjici, ali sve je to potpuno ne važno, ima preda mnom važnijih stvari - kaže on.

Zanimljivo je da je, sudeći prema tvrdnjama sa Dulićevog profila na Fejsbuku, on i dalje zaposlen u Ministarstvu životne sredine i prostornog planiranja, koje više ne postoji!

Podsetimo, mediji su preneli da je Oliver Dulić, pošto je ostao bez posla u Ministarstvu životne sredine i prostornog planiranja i potom napuštanja Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika "Železnica Srbije", gde je radio honorarno, našao uhlebljenje tako što je stupio u radni odnos 10. septembra u Ortopedskoj bolnici "Banjica" i da je odmah po zaposlenju otišao na odmor.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA