Japan: Zbog snega 700 povređenih

  • 0

U Tokiju je sneg prekrio japansku prestonicu, uz povremene smetnje u železničkom i drumskom saobraćaju, a na klizavici je povređeno 698 ljudi. Japanski meteorolozi su upozorili na još snežnih padavina u priobalnom delu prema Japanskom moru sve do četvrtka, a nešto bolja situacija biće u cemntralnom delu Tokija.

Danas do 17 sati, broj ljudi koji su pali na klizavici i zadobili povrede u Tokiju iznosio je ukupno 698, saopštile su lokalne vlasti, a prenela japanska agencija Kjodo. Istočna japanska železnička kompanija obustavila je saobraćaj na liniji Musašino na oko četiri sata jer je drveće pored pruge, pod težinom snega, skoro palo na električne žice. Na drugim železničkim pravcima u Tokiju i oko njega, bilo je povremenih prekida u saobraćaju i posledice toga osetilo je oko 240.000 ljudi.

Najveće snežne padavine - visine od dva metra mestimično i preko 2,5 metara - zabeležene su na nekim lokacijama uz Japansko more, na zapadu Japana u prefekturama Daisen i Totori. Očekuje se da će do srede uveče visina snežnog nanosa dostići 80 centimetara u Hokuriku, 50 centimetara u Hokaidu, 40 centimetara u Tohoku, Kinkiju i Čugoku, 30 centimetara u Kantou Košinu i 20 centimetara u Šikoku i severnoj oblasti Kjušu.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA