Vreme čitanja: oko 1 min.

Japanci postavljaju ekran da blokiraju pogled na planinu Fudži zbog lošeg ponašanja turista

K. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Otkako su ukinuta ograničenja nametnuta tokom pandemije kovida-19, strani turisti čine 80 odsto posetilaca ovom regionu

  • 1

Vlasti japanskog grada Fudžikavagačiko, u podnožju Fudžija, postavljaju crnu mrežu nalik na ekran na delu trotoara kako bi blokirale pogled na planinu, a zbog lošeg ponašanja stranih turista.

Mreža će biti završena sredinom maja, a biće visoka 2,5 metara i duga 20 i gotovo će u potpunosti blokirati pogled na Fudži, jednu od najvećih turističkih atrakcija u Japanu, rekli su zvaničnici.

Otkako su ukinuta ograničenja nametnuta tokom pandemije kovida-19, strani turisti čine 80 odsto posetilaca ovom regionu, delom zbog slabljenja jena, prenosi AP.

Lokalni stanovnici negoduju zbog toga što posetioci blokiraju uski trotoar, fotografišu se i zauzimaju previše mesta ili ulaze u imanja u okolnim selima.

Grad je isprobao i druge metode, znakove koji pozivaju posetioce da ne istrčavaju na put i da koriste predviđeni pešački prelaz na engleskom, kineskom, tajlandskom i korejskom, kao i zapošljavanje čuvara.

Iako je povećanje turizma pomoglo industriji, osim u Fudžikavagačiku, stanovnici su se žalili na turiste i u Kamakuri i u Kjotu, gde je poznati kvart gejša nedavno odlučio da zatvori neke ulice za posetioce.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Mile

    1. maj 2024 | 03:44

    E neka itreba. Tako je inama koji smo iz turistickoga mesta. Imi ćemo vako

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA