U organizaciji za zaštitu ljudskih prava - štrajk zbog kršenja ljudskih prava

Radnici kažu da je ta organizacija za ljudska prava promenila pravila o utvrđivanju viškova uoči otpuštanja zbog planirane reorganizacije unutar agencije

  • 0

Desetine zaposlenih u međunarodnoj organizaciji za zaštitu ljudskih prava "Amnesti internešenel" (Amnesty International) u Londonu i još u najmanje četiri zemlje nisu danas došli na posao u znak protesta zbog spora s menadžmentom o načinu otpuštanja radnika.

U jednodnevni prestanak rada u sredu najviše su bili uključeni radnici u sedištu organizacije u Londonu, javio je AP.

Radnici kažu da je ta organizacija za ljudska prava promenila pravila o utvrđivanju viškova uoči otpuštanja zbog planirane reorganizacije unutar agencije.

"Amnesti", međutim, navodi da poštuje prava radnika na štrajk i da se samo jedna trećina radne snage odlučila na taj potez.

Organizacija je saopštila da mora da promeni način na koji deluje kako bi bila efikasnija, što uključuje i premeštanje 500 radnika iz sedišta u Londonu u deset regionalnih centara bližih područjima gde se krše ljudska prava.

(Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA