MEDOJEVIĆ OPTUŽUJE: Izetbegović dobio milione da bi Bošnjaci ušli u koaliciju sa DPS-om

- Prljavi milioni od kriminala i droge formiraće Vladu Crne Gore. Izvini Sveti Petre, Njegoše, kralju Nikola, ali posao je posao - naveo je lider Pokreta za promene

  • 3

Lider Pokreta za promene Nebojša Medojević optužio je danas predsedavajućeg Predsedništa Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića da je dobio milione za preporuku Bošnjačkoj stranci (BS) u Crnoj Gori da uđe u postizborni savez sa koalicijom koju predvodi Demokratska partija socijalista (DPS) Mila Ðukanovića.

Izetbegović, koji se nalazi u zvaničnoj poseti Crnoj Gori, rekao je da BS treba da nastavi saradnju sa vladajućom koalicijom, koju predvodi DPS.

Medojević, koji je i član Predsedništva Demokratskog fronta, kazao je da se Izetbegović tim činom uključio u akciju balkanske konfederacije organizovanog kriminala na spasavanju aktuelnog crnogorskog režima.

- Izetbegović je u istom danu odbio da se susretne sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, zbog nekih neprimerenih izjava o BiH, ali je pristao da u Crnoj Gori pomaže punjačima goriva za tenkove Karadžićeve armade na putu za Srebrnicu da sastave vladu sa BS-om - naveo je on.

Medojević je na svom Fejsbuk profilu napisao da se takva politička šizofrenija može objasniti samo ciframa od nekoliko nula - minimalno pet, odnosno da će Izetbegović biti bogatiji za koji milion zbog preporuke BS da uđe u koaliciju sa DPS-om.

- Prljavi milioni od kriminala i droge formiraće Vladu Crne Gore. Izvini Sveti Petre, Njegoše, kralju Nikola, ali posao je posao - naveo je on.

Na izborima u Crnoj Gori 14. oktobra koalicija koju predvodi DPS dobila je najviše glasova, ali nedovoljno za ponovno osvajanje apsolutne vlasti, zbog čega je ključ za formiranje buduće vlade u rukama stranaka manjinskih naroda.

Koalicija Evropska Crna Gora osvojila je 39 poslaničnih mandata, a za formiranje vlade potrebno je 41, zbog čega je podršku tražila kod BS koja ima tri mandata, odnosno Hrvatske građanske inicijative i dve albanske nacionalne partije sa po jednim mandatom.

To je prvi put nakon izbora 2001. godine da koalicija, koju predvodi DPS, nije osvojila apsolutnu vlast u Crnoj Gori.

(Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ms cg

    24. oktobar 2012 | 19:41

    ko je vama kriv medojevicu sto vas je normalan narod procitao..i prosli ste sramno na izborima..

  • ms cg

    24. oktobar 2012 | 19:39

    joj bre!!ima li nemoralnije i ljigavije osobe od ovog medojevica..svakom se nudi..svako ga kupiti moze..nistavilo jedno.

  • JNA*

    24. oktobar 2012 | 16:51

    Hteli ste države pa imate ju. Narasla:"Ako hoče rat ,dobiče ga:))))" Joooojjjj mafijoooo i ti si nekad bila moralnija.....A sta kad te izludiše....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA