NOVE FORE ZA PREPISIVANJE: Iznajmljivanje olovke s kamerom 2.000 dinara dnevno!

Oglasi u kojima se nude savremeni uređaji za varanje na ispitima na fakultetima Beogradskog univerziteta nalaze se zalepljeni širom Bulevara kralja Aleksandra, oko studentskih domova i biblioteka

  • 13

Savremena tehnologija, pored brojnih olakšanja u svakodnevnom životu, donela je i mnoge načine za raznorazne prevare, koje se nude na svakom koraku, pa i u malim oglasima.

Najnoviji izum je hemijska olovka s kamerom koja se nudi u malim oglasima i čije iznajmljivanje košta 2.000 dinara dnevno. Pored nje, u ponudi je i  "blutut" bubica koja iznosi 1.500 dinara, a ova sprava, pored rentiranja, može i da se kupi, i njena cena je 100 evra!

Oglasi u kojima se nude savremeni uređaji za varanje na ispitima na fakultetima Beogradskog univerziteta nalaze se zalepljeni širom Bulevara kralja Aleksandra, oko studentskih domova i biblioteka.

Muškarac koji se javio na broj telefona koji prodaje i iznajmljuje ove sprave kaže da je tražnja za ovim uređajima porasla u poslednje vreme.

- Obe sprave imaju radijus od oko 15 metara i veoma su korisne. Ukoliko se bude bar malo oprezan, sigurno se ispit prolazi. Uz hemijsku dobijate i displej, koji na pomenutoj lokaciji hvata signal i uz pomoć prijatelja postoji ogromna verovatnoća da se prođe ispit.

Telegraf je već pisao o oglasima preko kojih se prodaju tehnički uređaji kojima se vrši prevara profesora na ispitima “male mature” i na fakultetima Beogradskog univerziteta.

(I. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • he

    18. oktobar 2014 | 18:15

    ima privreda da nam cveta sa takvim strucnjacima.

  • Apolitičan_lik

    18. oktobar 2014 | 18:45

    Unormalnim zemljama se za prepisivanje ili pokušaj prepisivanja suspenduje na godinu, pet ili se izbacuje sa akademske ustanove. A kod nas samo što se time ne hvale.ĺ Činjenica je takođe, da od fakultetske diplome često nema neke vajde, već poslodavac vrši stručne obuke i usavršavanja vezano za opremu i softver koji koristi. Ali ne može budući lekar, zubar, arhitekta ili slično da prođe studije na prepisivanje. Šta posle?

  • El ninjo

    19. oktobar 2014 | 00:56

    Obzirom kakav nam je sistem u skolstvu nije ni cudo da se prepisuje i vara. Ne podrzavam, ali i ne osudjujem. Svako se snalazi kako zna i umije. Dok praksa i obuka ne zamjene, dosadne, suvisne, bubacke predmete koji se zaboravljalju 5_6 dana posle ispita, nema srece. Takodje, da ne spominjem profesore, koji traze dlaku u jajetu bas iz predmete koji nisu previse vazni a oni ih cine "strasnima" iz ko zna kojih kompleksa, bice i prepisivanja i varanja. Toga je bilo, ima i bice... samo kako napreduje tehnika tako i varanje se uzdize na jedan savremeni i visi nivo... ranije bile "puskice", sad bubice... :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA