NOVA SUĐENJA VOĐAMA NAVIJAČA: Ukinuta presuda Vaviću, Bogdanov na sudu 9. novembra!

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu jednom od vođa Partizanove navijačke grupe "Alkatraz" i naložio da mu se ponovo sudi. Istovremeno, jednom od vođa navijača Crvene zvezde Ivanu Bogdanovu zakazano ponovljeno suđenje

  • 0

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu kojom je jedan od vođa navijačke grupe "Alkatraz" Aleksandar Vavić (25) bio osuđen na godinu dana zatvora, jer je u januaru 2005. godine na Karaburmi nožem ranio Stefana Gajića i naložio da mu se ponovo sudi.

Vaviću će se pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu ponoviti suđenje za krivično delo teške telesne povrede, dok je odlukom Apelacionog suda pravosnažno oslobođen za nanošenje lakih telesnih povreda Gajiću.

Portaprol Apelacionog suda Mirjana Piljić rekla je danas da je taj sud ocenio da su osnovani navodi u Vavićevim žalbama da je "presuda zasnovana na bitnim povredama odredaba krivičnog postupka, jer su u njoj izostali razlozi o odlučnim činjenicama, dok su razlozi koji su dati nejasni".

To je, kako je navela, dovelo i do nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja, zbog čega se za sada ne može ispitati ni činjenični osnov, ni pravni zaključak, pa se ukidanje prvostepene presude u navedenom delu ukazuje nužnim.

Ovaj "partizanovac" je u vreme izvršenja krivičnog dela bio navijač Crvene zvezde, ali je nedugo posle incidenta prešao u konkurentski tabor, pa su se tako promenili i iskazi oštećenog Gajića i drugih svedoka, takođe navijača "Partizana".

Vavić je u februaru prošle godine ranjen u sačekuši preko puta Pete beogradske gimnazije na Tašmajdanu. Bio je pogođen u karlicu, a zatim je privatnim vozilom prebačen u Urgentni centar.

Prema podacima policije, protiv ovog izgrednika podnošeno je čak 12 krivičnih prijava za nasilničko ponašanje, nedozvoljeno držanje oružja, nanošenje teških telesnih povreda, razbojništva i krađu.

Ponovljeno suđenje Bogdanovu 9. novembra

Početak ponovljenog suđenja jednom od vođa navijača Crvene zvezde Ivanu Bogdanovu, zbog optužbi za napad na policiju i učestvovanje u masovnoj tuči uoči košarkaške utakmice Partizan - Crvena zvezda 2006, zakazano je za 9. novembar u Prvom osnovnom sudu u Beogradu, rekla je sudija Ivana Ramić.

Bogdanovu će se ponovo suditi, jer je početkom oktobra Apelacioni sud u Beogradu ukinuo presudu kojom je bio osuđen na dve godine zatvora i naložio da mu se ponovo sudi.

Navijač će na optuženičku klupu ponovo biti priveden iz pritvora Okružnog zatvora u Beogradu, u kom se nalazi od 24. maja 2011. godine, kada je proteran iz Italije zbog izazivanja nereda na utakmici u Đenovi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA