Skoplje bi sa Atinom da razgovara o imenu Makedonije

Skoplje to vidi kao pozitivan momenat za razgovore oko problema sa imenom Makedonije

  • 1

Makedonski premijer Nikola Gruevski zatražio je danas od grčkog kolege Lukasa Papadimosa da se sastanu što je brže moguće.

Pismo sa zahtevom za hitan sastanak danas je u Atini, vicepremijer Teuta Arifi predala grčkom vicepremijeru Teodorosu Pangalosu tokom njihovog sastanka.

U duhu građenja dobrosusedskih odnosa postoji neophodnost za održavanje uzajamnog direktnog dijaloga na najvišem nivo između naše dve države, a posebno kada postoje otvorena pitanja čije rešenje je od uzajamnog interesa, naveo je Gruevski.

On je istakao da sastanak može biti održan u Atini, Skoplju, ili na bilo kom drugom mestu, "što je brže moguće", a razgovaralo bi se o razvoju bilateralnih odnosa "u kontekstu evropskih i evroatlanstskih integracija" Makedonije.

To će, prema oceni Gruevskog, predstavljati silan stimulans i pozitivan momenat za razgovore oko problema sa imenom Makedonije, koji se vode pod pokroviteljstvom UN.

(Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gabrielly

    23. mart 2012 | 15:19

    Puno hvala na komentaru i novim ifjcrmaoinama! Očito su ti autobusi bili mnogo rašireniji na ovom području nego što se zna. Javit ću se gospodinu, možda ima više informacija ili bi mu bilo u redu da prenesemo fotografije i polinkamo njegov web. Znači, zasad, što se doubledeckera tiče, lista je sljedeća: Zagreb, Sarajevo, Mostar, Skoplje i Novi Sad Puno hvala i srdačan pozdrav iz Zagreba!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA