TE "Nikola Tesla" iz Obrenovca četvrta u svetu

Prema istraživanju koje je sprovela Švedska konsultantska kuća SKF, Termoelektrana "Nikola Tesla" je po povećanju efikasnosti i pouzdanosti u proizvodnji električne energije na četvrtom mestu u konkurenciji 27 svetskih elektrana

  • 1

Privredno društvo Termoelektrane "Nikola Tesla" (TENT) iz Obrenovca zauzelo je 4. mesto među 27 svetskih elektrana, čije poslovanje je ocenjivala Švedska konsultantska kuća SKF, saopštilo je danas to preduzeće.

Na osnovu kriterijuma ocenjivanja TENT je rangiran na visoko 4. mesto među 27 elektrana sa kojima je upoređivan, a među kojima su bile i istaknute elektrokompanije kao ČEZ, RWE i druge, objavljeno je na konferenciji "Elektrane 2012", koja je danas počela na Zlatiboru.

Stručnjaci SKF iz oblasti energetike su ocenjivali poslovne performanse TENT-a i referentnih termoelektrana na lignit u svetu koje se tiču "povećanja efikasnosti i pouzdanosti u proizvodnji električne energije optimizacijom efikasnosti osnovnih sredstava", odnosno povećanja efikasnosti i kapaciteta sa smanjenjem troškova.

- Rezultati ove analize TENT-u nisu poslužili samo kao parametar trenutnog stanja koje pokazuje koliko je kompanijsko poslovanje dobro, već i gde su slabe tačke koje treba unapređivati, a kompanija upravo na tome radi sa ciljem da se u narednom periodu to unapređenje i realizuje - izjavio je zamenik direktora TENT-a Ðorđi Biljanovski.

Na osnovu zaključaka ove analize u kompaniji TENT se sprovode identifikacija trenutno primenjene prakse održavanja u četiri ogranka kompanije, utvrđivanje pozicije kompanije u odnosu na druge kompanije u industriji proizvodnje električne energije i utvrđivanje mogućnosti za unapređenje njenog rada.

SKF je konsultantska kuća kojoj su jedna od glavnih aktivnosti usluge iz oblasti unapređenja menadžment sistema u različitim granama privrede.

TENT i direktor tog preduzeća Petar Knežević i juče su nagrađeni prestižnim međunarodnom priznanjem Evropske poslovne skupštine.

TENT je dobio tu međunarodnu nagradu u kategoriji "Najbolja preduzeća" ("Best Enterprises") za, kako se u obrazloženju navodi, uspešan rad u toku godine i strategiju društveno odgovornog poslovanja. 

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Philip Štark

    1. novembar 2012 | 01:24

    Alal vam vera. Zna se koliko je malverzacija bilo u REIKu otkad je sveta i veka. Ovo su prve pozitivne novosti. Nije Nidža zaslužan za to, ali se dobro zna ko jeste.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA