PREDSEDNIK CANU: CG ne treba da postoji!

Predsednik Crnogorske akademije nauka i umetnosti Momir Đurović ocenio je da je Crna Gora "necivilizovana", "nedemokratska" i "staljinistička" država

  • 1

Predsednik Crnogorske akademije nauka i umetnosti (CANU) Momir Đurović ocenio je da je Crna Gora "necivilizovana", "nedemokratska" i "staljinistička" država i da "kao takva ne treba da postoji".

Đurović je to rekao, kako je objavila današnja podgorička "Pobjeda", 25. oktobra u Skoplju, na ručku sa predsednikom Makedonske akademije nauka i umetnosti Vladom Kambovskim, a u prisustvu crnogorskog ambasadora u Skoplju Dušana Mrdovića.

Iz Ministarstva inostranih poslova i evropskih integracija Crne Gore "Pobjedi" je, kako je navedeno, zvanično potvrđeno da je Mrdović o izjavama Đurovića poslao diplomatsku zabelešku, pod oznakom "poverljivo".

Mrdović je u depeši naveo da je Đurović izuzetno negativno govorio o predsedniku Crne Gore Filipu Vujanoviću, bivšem ministru inostranih poslova Milanu Roćenu i ministru nauke Sanji Vlahović. Pobjeda navodi da potvrdu o sadržaju izjave Đurovića ima od tri "visokorangirane ličnosti" iz političkog života Crne Gore koje su imale uvid u depešu Mrdovića.

Đurović je ranije došao u veoma oštar sukob sa crnogorskim ministrom za nauku Sanjom Vlahović i Vladom Crne Gore zbog odluke da se ukine Dukljanska nauka i umetnost i da njeni članovi, po utvrđenim kriterijumima, uđu u CANU. Predsednik CANU je, prema nekim ranijim medijskim navodima, pretio Sanji Vlahović i omalovažavao njenu funkciju.

(I. M. / Izvor: Vesti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • martin

    3. novembar 2012 | 18:31

    i treba da postoji da bi sve ono sto Srbiju i Beograd blati imalo poreklo i gde da se vrati...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA