ČETVRTI PUT: Krivokapić ponovo predsednik Skupštine Crne Gore

Za reizbor Krivokapića, koji je bio i jedini kandidat za predsednika parlamenta, glasalo je 46 poslanika, dok je 36 bilo protiv

  • 1

Lider Socijaldemokratske partije Ranko Krivokapić ponovo je izabran za predsednika Skupštine Crne Gore, što mu je četvrti uzastopni mandat na toj funkciji. Za reizbor Krivokapića, koji je bio i jedini kandidat za predsednika parlamenta, glasalo je 46 poslanika, dok je 36 bilo protiv.

Krivokapića je za predsednika crnogorske Skupštine predložila vladajuća koalicija koju čine savez okupljen oko Demokratske partije socijalista (DPS) i stranke manjinskih naroda. On je na mesto predsednika crnogorskog parlamenta prvi put stupio 2003. godine.

U Podgorici je 24 dana nakon parlamentarnih izbora, konstituisan novi saziv Skupštine Crne Gore, a sednicu je obeležio spor oko intoniranja državne himne, čije izvođenje je bojkotovao deo opozicionih poslanika. Na početku konstitutivne sednice intonirala je himna "Oj, svijetla majska zoro", ali tom činu nisu prisustvovali predstavnici Demokratskog fronta iz redova Nove srpske demokratije, kao ni nezavisni poslanici Predrag Bulatović, Milan Knežević i Vladislav Bojović.

Oni su ušli u plenarnu salu nakon intoniranja crnogorske himne.

U Skupštini Crne Gore, koja ima 81 poslanika, u novom sazivu biće tri koalicije i pet partija, a prvi put u poslaničkim lupama naći će se Pozitivna Crna Gora. Na izborima je koalicija Evropska Crna Gora, koju predvodi Demokratska partija socijalista (DPS) osvojila 39 mandata, Demokratski front 20, Socijalistička narodna partija devet, Pozitivna Crna Gora sedam, a Bošnjaška stranka (BS) tri mandata.

(M. S. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ЛОПОВСКА БРАЋА

    6. novembar 2012 | 18:26

    A KO MУ ЈЕ АЂУТАНТ??? "" НАЈВЕРОВАТНИЈЕ АЈДЕМИ ПОПУШИ"" ИЗ ШИПТАРСКЕ МАХАЛЕ

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA