REŠIO DA PROGOVORI: Borovica otkriva imena političara koje je podmićivao?

Vlasnik putarskih preduzeća u Vojvodini, koji je u pritvoru od 11. oktobra, odlučio je da u zamenu za status svedoka saradnika progovori o mahinacijama u Razvojnoj banci Vojvodine, kao i o tome kome je plaćao da bi dobio poslove

  • 1

Dušan Borovica, vlasnik putarskih preduzeća u Vojvodini, koji je u pritvoru od 11. oktobra, odlučio je da u zamenu za status svedoka saradnika progovori o mahinacijama u Razvojnoj banci Vojvodine, kao i o tome koje je političare podmićivao da bi dobio poslove.

- Pritvor je Borovici toliko teško pao da plače, teško kontroliše emocije. Svestan je da neće psihički izdržati život iza rešetaka ako mu se pritvor oduži. Kap koja je prelila čašu bilo je jučerašnje hapšenje direktora preduzeća "Žitište" i "Borovica transport", jer će krivičnom prijavom biti obuhvaćen i on. Zbog toga je odlučio da propeva – objašnjava izvor "Informera" blizak istrazi.

On navodi da Borovica, pre svega, može da kaže kako je i pod kojim uslovima dobio kredit od Razvojne banke Vojvodine, ali i kojim je političarima iz vrha vojvođanske vlasti davao novac da bi dobio unosne poslove.

- Borovica bi mogao da rasvetli i priču o tome kako je vojvođanska vlada od "Metals banke" napravila Razvojnu banku – kaže sagovornik lista, objašnjavajući da ova banka sada praktično upravlja pokrajinskim Fondom za razvoj i Fondom za kapitalne investicije.

Prema njegovim rečima, firme Dušana Borovice radile su, između ostalog, na izgradnji Koridora 10, ali mu je Fond za kapitalne investicije ostao dužan za taj posao.

- Borovica je onda od Razvojne banke Vojvodine dobio kredit od 300 miliona evra, na osnovu garancija države. S tim parama isplatio je svoja dugovanja dobavljačima i radnicima za gradnju Koridora, ali nije vratio novac Razvojnoj banci, niti ih je vratila država koja je bila garant – objašnjava sagovornik.

(Telegraf.rs / Izvor: Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA