Peticija za oslobađanje Krstana Vukovića

Krstan Vuković je mesecima maltretiran od strane dva starija momka, koja su ga reketirala, ponižavala, tukla i otimala mu lične stvari... Krstan je miran, tih, vredan, pravi primer kako treba da se ponaša jedan dečak od 15 godina - kaže se u tekstu ove peticije.

  • 3

Drugari, komšije i rodbina maloletnog Krstana Vukovića, koji je u Mašinskoj školi u Novom Sadu nožem izbo Milana Š. (21) i Branislava S.  (19) prošle nedelje, pokrenuli su peticiju za njegovo oslobađanje.

Oni navode da je Vuković na ovaj čin bio primoran, jer je od strane povređenih nekoliko meseci bio maltretiran i reketiran.

- Pridružite se peticiji i dajte podršku jednom dečaku kojem može biti ugroženo detinjstvo zbog huligana u Novom Sadu u Mašinskoj školi! Krstan Vuković je mesecima maltretiran od strane dva starija momka, koja su ga reketirala, ponižavala, tukla i otimala mu lične stvari... Krstan je oličenje deteta u našem kraju u Kaću - miran, tih, vredan, pravi primer kako treba da se ponaša jedan dečak od 15 godina - kaže se u tekstu ove peticije.

U njoj se objašnjava da je Vuković potegao nož na huligane, jer mu je život bio ugrožen!

- Apelujemo na policiju i ostale nadležne organe da se pozabave ovakvim slučajevima, jer su nam deca ugrožena u Mašinskoj školi u Novom Sadu. Dajte podršku dečaku od 15 godina, kome su stavljene lisice nepravedno, braneći svoj život - navodi se u peticiji.

Zainteresovani mogu da potpišu peticiju u centru Kaća, a oni koji nisu iz ovog grada mogu to da urade i preko interneta na adresi http://www.peticije24.com/podrska_decaku_krstanu_vukovicu

Podsetimo, incident se dogodio jer su povređeni hteli da otmu stvari od napadača.

- Sve je počelo u dvorištu kada su povređeni oteli ranac sa patikama osumnjičenog i isti bacilli u obližnji šaht. Revoltiran takvim ponašanjem, on je izvadio nož i svakom od povređenih zadao ubode – rekao je tada jedan od očevidaca.

( I. M. )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragana

    12. novembar 2012 | 14:25

    Treba podržati Krstana. Dragana Janković,majka pokojnog Alekse Jankovića

  • Vasilije

    12. novembar 2012 | 20:19

    ODMAH pustiti na slobodu ovog dečaka !!! Imao je pravo da se BRANI I ODBRANI SVIM SREDSTVIMA, i to je i uradio, za razliku od policije, tužilaštva i sudstva, koji NAJČEŠĆE podržavaju kriminal i kriminalce !!!! U pitanju je samo malo jača SAMOODBRANA !!!!!! Građani Novog Sada treba da protestvuju i da traže da se dečak ODMAH pusti iz pritvora ! U pitanju je ODLIČAN učenik i MIRNO dete, koje je u strahu za svoj život i dostojanstvo preduzelo NUŽNE MERE SAMOODBRANE ! Istražnu sudiju treba smeniti, pošto BESRAMNO, mimo OČIGLEDNIH činjenica, tvrdi da je u pitanju pokušaj teškog ubistva ?????!!!!!! Gde je kupila diplomu ? Na pijaci ?! SRAMOTA !!!!!!! KRIMINALCI (I U CIVILU I U UNIFORMAMA), NEMA VAM SPASA !!!!!!!!

  • zorica

    19. novembar 2012 | 12:53

    pustiti krstana, zatvoriti olos koja mu je ugrozila ne samo detinjstvo vec i zivot!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA