Apelacioni sud ukinuo presudu bombašu za upad u policiju na Čukarici

Blažimiru Trifunoviću, bivšem sudskom izvršitelju iz Guče, koji je ručnom bombom i pištoljem pretio policajcima, presuda je ukinuta zbog nedostatka dokaza

  • 1

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu Višeg suda u tom gradu, od 1. juna, koji je na tri godine zatvora osudio Blažimira Trifunovića (51), bivšeg sudskog izvršitelja iz Guče, i predmet vratio na ponovno suđenje.

Kako je danas objavljeno na sajtu tog suda, Trifunović je bio osuđen zbog toga što je 30. januara, u prostorijama Dežurne službe Policijske stanice na Čukarici, u stanju bitno smanjene uračunljivosti, "zatvorio, držao zatvorene i pretio policijskim službenicima", koristeći ručnu bombu i službeni pištolj sa 13 metaka.

Mediji su tada zabeležili da je Trifunović tri sata trojicu inspektora držao zatvorene u službenim prostorijama "nezadovoljan radom MUP-a", a policiji se predao nakon tročasovnog pregovaranja sa pregovaračkim timom MUP-a.

Žalbu na prvostepenu presudu uložio je viši tužilac iz Beograda.

Po nalaženju Apelacionog suda, prvostepena presuda je doneta "uz bitnu povredu odredaba krivičnog postupka, budući da je Viši sud propustio da navede razloge o odlučnim činjenicama, a i oni koji su dati su nejasni, zbog čega je ukidanje prvostepene presude bilo nužno".

Apelacioni sud je produžio pritvor Blažimiru Trifunoviću do dalje odluke suda, a najduže dva meseca.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • goksi

    20. novembar 2012 | 07:22

    e jadna Srbijo pa sta ovde nije jasno? i samo 3 godine?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA