DALMACIJA NA NOGAMA: Gotovinu dočekalo 30.000 građana u rodnim Pakoštanima

U organizaciji dočeka učestvovale su gotovo sve opštine zadarske županije, a oslobođenog generala dočekale su baklje i skandiranje "Ante, Ante", kao i pesme "Zovi, samo zovi" i "U boj, u boj za narod svoj". Prilikom dolaska Gotovina je prolazio kroz špalir građana

  • 6

Hrvatski general Ante Gotovina stigao je večeras u rodne Pakoštane u Dalmaciji, gde ga je dočekalo oko 30.000 građana.

Nakon toliko godina našao sam put do svoje kuće, i tu sam s vama. I šta vam drugo mogu reći nego da sam srećan. Hvala vam na hrišćanskoj ljubavi iskazanoj svih ovih godina - izjavio je Gotovina, a prenela je Hrvatska radiotelevizija (HRT).

On je dodao da tu "hrišćansku ljubav treba čuvati i dalje, i iskazivati posebno prema onima koji su najslabiji i najugroženiji kako bismo videli da svaki naš čovek može živeti srećno u ovoj državi".

- To je naš zajednički cilj i verujem da je to naše sutra - poručio je Gotovina koji je u petak, 16. novembra, zajedno sa generalom Mladenom Markačom, u Haškom tribunalu oslobođen krivice za ratni zločin tokom i posle akcije "Oluja" 1995.

U organizaciji dočeka učestvovale su gotovo sve opštine zadarske županije, a oslobođenog generala dočekale su baklje i skandiranje "Ante, Ante", kao i pesme "Zovi, samo zovi" i "U boj, u boj za narod svoj". Prilikom dolaska Gotovina je prolazio kroz špalir građana.

Osim Pakoštanaca, na skup su došli i autobusi iz drugih krajeva Hrvatske, poput Dubrovnika, Splita i Šibenika. Organizatori su najavili da će zabavni program trajati do kasno u noć.

(I. M. / Beta, Foto: Printskrin HRT)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • beka

    21. novembar 2012 | 06:09

    Ova Dalmacija treba da se varti Italijanima. Kad tad , to ce se i desiti, upkos ovim piitivcima koji sad tamo zive.

  • marko

    21. novembar 2012 | 05:33

    A general od skole ima ulicnu osnovnu i lopovsku srednju. Kakav narod, takav i general, pih..

  • mare

    20. novembar 2012 | 23:14

    Svako dočekuje i slavi svoje najbolje, neko zločince, a neko Novaka Đokovića, vaterpoliste...!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA