"Agroposlovi": Sve je bilo čisto!

- Reafirmisanjem "Fidelinke" zaštićen i interes njenih poverilaca, s obzirom da je ne samo zaustavljeno propadanje imovine "Fidelinke", već ona kroz čitav niz tehničkih unapređenja i inovacija dobija novu vrednost - stoji u saopštenju advokatske kancelarije firme u vlasništvu Čedomira Jovanovića

  • 1

Advokatska kancelarija Lazarević&Pršić, koja je zastupala preduzeće "Agroposlovi" u poslovima preuzimanja u zakup dela kompanije "Fidelinka", reagovala je saopštenjem nakon objavljivanja teksta o sumnjivom poslu preuzimanja fabrike "Fidelinka" od strane firme Jelene Jovanović, supruge Čedomira Jovanovića, u kome se tvrdi da je čitav posao obavljen po zakonu, i dodaje da je kompletna dokumentacija oko ovog posla dostupna javnosti.

- Naše uverenje u zakonitost svih faza postupka koje su sprovodili ili trenutno sprovode "Agroposlovi" kao jedan od zakupaca dela sistema "Fidelinka" proizilazi iz činjenice da je na javnom pozivu, sa najboljom ponudom, naš klijent ostvario pravo zakupa i pokretanja proizvodnje u delu fabrike, koji nije radio godinama, s precizno definisanom činjenicom trajanja zakupa do okončanja stečajnog postupka. Drago nam je što se uprkos svemu ne može osporiti činjenica da niko nije bio spreman, a svako je mogao, da se upusti u poslovni rizik, i u vremenu finansijske krize i potpune neizvesnosti, pod uslovima definisanim javnim pozivom pokuša ono što je "Agroposlovima" uspelo - kaže se u saopštenju.

Zastupnici firme "Agroposlovi" ističu da je kao rezultat prihvaćene ponude u pogonu "Fidelinke Agroposlovi" pokrenuta proizvodnja, vraćeno je na posao 150 ljudi sa platom iznad proseka grada Subotice.

- Posebno napominjemo da je reafirmisanjem "Fidelinke zaštićen i interes njenih poverilaca, s obzirom da je ne samo zaustavljeno propadanje imovine "Fidelinke", već ona kroz čitav niz tehničkih unapredjenja i inovacija dobija novu vrednost. Zbog očigledno zlonamernog interpretiranja poslovanja Agroposlova, insinuacija i potpunih neistina, koje nažalost pronalazimo i u izveštaju Pištaljke, posebno želim da naglasim jasno iskazanu svest o društvenoj odgovornosti koju "Agroposlovi" samoinicijativno i do ovog trenutka apsolutno diskretno ispunjavaju prema graђanima i institucijama koje od prvog dana uživaju maksimalnu podršku, bez obzira da li se radi o humanitarnoj pomoći, stipendiranju talentovanih ili doniranju vrhunskih sportista - kaže se u saopštenju advokatske kancelarije.

(I. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA