SNIMA SE: "Beneton" špijunira kupce kamerama u lutkama!

Kako bi sprečili krađu, u "Benetonu" su kamere ugradili u prodavnice, ali i u lutke, i time doveli u pitanje privatnost potrošača

  • 1

Proizvođač garderobe "Beneton" počeo je u svojim radnjama širom sveta da instalira kamere u lutkama i oko njih, kako bi ispitao navike potrošača i tome prilagodio svoju ponudu, ali i da bi sprečio krađe. Kamere u lutkama postoje i u Srbiji, ali su postavljene samo zbog krađa.

U "Benetonu Srbija" godišnje se ukrade od 10 do 15 odsto garderobe, što je šteta koja se meri milionima evra. Direktor razvoja u toj kompaniji Petar Cvijić kaže da u Srbiji nije potrebno da se prate navike potrošača, jer se kroz centralni servis vidi šta građani kupuju.

- Stavili smo nadzor zbog ogromnih krađa. Iako je garderoba zaštićena takerom koji je zakačen na svaki komad garderobe da ne bi mogli da iznose iz radnje robu koju nisu platili, kupci uđu u kabinu i prosto ga iseku - kaže Cvijić.

Najmanje se, kaže, krade u Beogradu, a najviše u Čačku i Užicu.

- Povećali smo nadzor, jer krađe prave problem i zaposlenima, koji treba da nadoknade taj gubitak iz svog džepa - navodi Cvijić.

U "Benetonovim" radnjama u svetu kamere kod prolaznika identifikuju godine, pol i rasu.

(M. S. / Izvor: 24sata.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mr

    22. novembar 2012 | 21:28

    Ne razumem kako onda Beneton pravi milionske minuse u godinu a zaposleni placaju ukradenu robu....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA