BAČEVIĆ: Dogovoreni uslovi ruskog kredita od milijardu dolara, osim visine kamate

Ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja kaže da je ostalo još samo da se reši pitanje kamate, za šta je formiran poseban tim koji će predvoditi ministar finansija Mlađan Dinkić

  • 2

Ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja Milan Bačević izjavio je večeras da su svi uslovi za dobijanje ruskog kredita od milijardu dolara dogovoreni, osim visine kamate o kojoj bi uskoro trebalo da se izjasni rusko ministarstvo finansija. 

- Dogovoreno je sve osim jednog, a to je kolika će biti kamata na povučena sredstva i ocekujemo da se u toku ove sedmice, eventualno sledeće, rusko ministarstvo finansija izjasni o tom predlogu - rekao je Bačević.

On je naveo i da je srpska vlada formirala tim za razgovore oko visine te kamate i da će u timu biti ministar finansija Mlađan Dinkić i još jedan član iz Ministarstva finansija.

Bačević je rekao da postoje obećanja i dogovori, za sada u usmenoj formi, i podsetio da je potpisan protokol o povoljnijim uslovima, nego što bi bili uslovi zaduživanja kod neke druge komercijalne banke ili drugog komercijalnog kredita.

Prema njegovim rečima, 300 miliona dolara ruskog kredita popunilo bi ovogodišnji budžetski deficit, a povlačenje preostalih 700.000 dolara će biti realizovani u tri faze.

Bačević, koji je jedan od potpisnika protokola zasedanja Srpsko- ruskog međuvladinog komtiteta za saradnju najavio je da bi narodni poslanici početkom decembra trebalo da odlučuju o davanju statusa nacionalnog projekta za gasovod "Južni tok".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • notre jeu

    22. novembar 2012 | 22:22

    Postovani ministre Bačeviću sta se desava sa tim silnim stranim investitorima u rudarstvu koji su trebali da pokrenuo dio ekonomie?... Jesu li stopirani?? ili mozda odustali zbog nove vlasti!??? Australija, Kina, Chesi, Kanadjani itd... Sta je sa rudnicima??

  • drNefer

    23. novembar 2012 | 07:04

    Dosta više sa tim Ruskim kreditom.Šta ste dogovorili ako kamatu niste,pa to je najvažnije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA