AFERA ĐUBRIVO: Nastavljeno saslušanje Dragina

U Tužilaštvu za organizovani kriminal nastavljeno je saslušanje osumnjičenih za malverzacije sa regresiranim đubrivom, na čelu sa bivšim ministrom poljoprivrede, koje je prekinuto juče oko 22 sata

  • 1

U Tužilaštvu za organizovani kriminal danas je nastavljeno saslušanje osumnjičenih za malverzacije sa regresiranim đubrivom, na čelu sa bivšim ministrom poljoprivrede Sašom Draginom.

Saslušanje je počelo juče u 14 časova i prekinuto je oko 22 sata zbog velikog broja osumnjičenih, koji redom iznose svoju odbranu.

Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da su u toku procesne radnje u slučaju osumnjičenih za malverzacije sa regresiranim đubrivom.

- Nije naše da vodimo saslušanje - rekao je Dačić i dodao da je policija odradila svoj deo posla i da, kad se završi policijsko zadržavanje, oni prelaze u ruke ostalih državnih organa.

Specijalni tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević rekao je da će svih devet osumnjičenih, koji su uhapšeni u subotu rano ujutru, biti saslušani u zakonskom roku za zadržavanje od 48 sati.

Osim Dragina, na saslušanje je priveden vlasnik konsultantske kuće "Ces Mekon" Zvonimir Nikezić, bivši predsednik Upravnog odbora HIP Azotare Pančevo Radoslav Vujačić, bivši zamenik direktora Azotare Mihajlo Grujić, bivši direktor PKB-a Milan Veljović, bivši direktor poljoprivrednog dobra "Aleksa Šantić" kod Sombora Arsenije Katanić, bivši direktor kruševačkog Instituta za krmno bilje Dragi Lazarević, bivša direktorka firme "Invej" Verica Spasić i vlasnik preduzeća "Terabo" Borislav Stojković.

Radisavljević je kazao da se krivicnom prijavom uhapšeni terete da su učinili niz nepravilnosti u vezi sa prometom regresiranog mineralnog đubriva u toku 2009. i 2010. godine koje je po uredbama Vlade Srbije bilo namjenjeno poljoprivrednim gazdinstvima, zadrugama i preduzećima koja se bave poljoprivrednom proizvodnjom, a u kojima država ima svoj kapital.

- To đubrivo su osumnjičeni prodavali licima koja na njega nisu imala pravo i omogućili su da četiri privatna privredna društva dobiju vestačko đubrivo po povlasćenim cenama i na taj način pribave imovinsku korist u iznosu od 470 miliona dinara ili oko pet miliona evra u to vreme, a da za taj iznos istovremeno oštete budžet Republike Srbije - ukazao je tužilac za organizovani kriminal.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ziki

    25. novembar 2012 | 11:37

    Gospodo u vladi resite se ove bande i strpaj te ih u zatvor do kraja zivota.. svi im oduzmite ako trebe

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA