ISTRAGA AFERE ĐUBRIVO: Političari uzeli mito od 600.000 evra!

Zamenik direktora pančevačke "Azotare" Mihajlo Grujić, jedan od osumnjičenih za malverzacije sa regresiranim đubrivom, na saslušanju detaljno opisao kada je, kome i kako nosio novac

  • 1

Mihajlo Grujić, uhapšeni zamenik direktora pančevačke "Azotare", na saslušanju je izjavio da je, u nekoliko navrata, mito od najmanje 600.000 evra nosio na adrese političkih moćnika.

Kako piše "Informer", prethodno je Borislav Stojković, uhapšeni vlasnik firme "Tera bo", u tužilaštvu priznao da je upravo direktoru Grujiću dao 40.000 evra mita da bi ga uključio u posao prodaje regresiranog đubriva.

- Grujić je detaljno opisao kada je, kome i kako nosio stotine hiljade evra mita. Njegov iskaz se još proverava, ali je izvesno da će u slučaju Azotare pasti još nekoliko krupnih zverki – kaže izvor iz vrha srpske policije.

On nije mogao da kaže koga je tačno Grujić optužio za primanje mita, ali kaže da je reč o "visokopozicioniranim ljudima".

U Tužilaštvu za organizovani kriminal juče je nastavljeno saslušanje osumnjičenih za malverzacije sa regresiranim đubrivom, na čelu sa bivšim ministrom poljoprivrede Sašom Draginom.

Devetoro uhapšenih se tereti da su zloupotrebom službenog položaja i nezakonitom prodajom regresiranog mineralnog đubriva oštetili budžet Srbije za oko 5 miliona evra.

(Telegraf.rs / Izvor: Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovan 90

    27. novembar 2012 | 13:15

    Sve pare koje su uzeli da vrate drzavi.I tek onda sa njima u zatvor i dati im motiku u ruke.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA