HRTKOVCI: Dva nasilnika napala župnika rimokatoličke crkve

U selu koje je devedesetih godina bilo jedan od simbola sukoba Srba i Hrvata, dvojica momaka upala su u dvorište kuće župnika, a potom i u garažu

  • 0

Dva mlađa nasilnika upala su u dvorište kuće župnika rimokatoličke crkve Ivana Živkovića u selu Hrtkovci kod Rume i uz uvrede otkinula registarsku tablicu sa njegovog automobila.

Župnik Živković je rekao da su dvojica nasilnika imala navijačke šalove oko vrata, da su upali u dvorište kuće, a potom i u garažu, odakle su sa automobila otkinuli prednju tablicu sa hrvatskim registarskim oznakama. Živković je slučaj prijavio policiji, koja je izvršila uviđaj na licu mesta.

- Policajci tvrde da znaju ko su prestupnici - rekao je Živković, i dodao da su u Hrtkovcima održane demonstracije zbog oslobađajuće presude Haškog tribunala hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču.

- Sedam godina već živim ovde i nikakvih problema do danas nisam imao - istakao je župnik.

Selo Hrtkovci tokom devedesetih godina prošlog veka postalo je simbol za etničko čišćenje Hrvata iz Srema. Pred Haškim tribunalom vodi se proces protiv predsednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja, koji je, između ostalog, optužen i za etničko čišćenje Hrvata iz Vojvodine.

(M. S. / Beta / Foto: RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA