TORBA NA UVID: U Novom Sadu kontrolišu rance đaka u osnovnim i srednjim školama

- To se odnosi i na osnovne i na srednje škole. Mi to nećemo činiti svakog dana, već periodično ili kada se u školi oceni da se nešto među đacima dešava - rekao je predsednik Aktiva direktora srednjih škola u Novom Sadu Slavko Matić

  • 1

Školske torbe srednjoškolaca i osnovaca iz Novog Sada biće pregledane, odlučeno je u Aktivu direktora srednjih škola u tom gradu. O načinu kontrole odlučivaće svaka škola posebno.

- To se odnosi i na osnovne i na srednje škole. U našoj Mašinskoj školi održan je sastanak Saveta roditelja, gde je izglasano da torbe mogu da se pregledaju. Mi to nećemo činiti svakog dana, već periodično ili kada se u školi oceni da se nešto među đacima dešava - rekao je predsednik Aktiva direktora srednjih škola u Novom Sadu Slavko Matić za novosadski "Dnevnik".

On je rekao da će torbe biti pregledane na časovima, i naveo da će i tinejdžerkama i odličnim učenicima biti pregledani ranci. Stav svih škola je da roditelj koji ne želi da njegovom detetu tim za bezbednost škole pretresa torbu to može sprečiti pismenom izjavom, koju će predati Savetu roditelja svoje škole.

U osnovnim školama takođe će biti pregledane tašne, posebno u starijim razredima, a predlog takođe treba da prihvati i Savet roditelja.

(M. S. / Izvor: Dnevnik)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • gane

    2. decembar 2012 | 02:46

    tako je ..mora da se zna red...video nadzor u učionicama sa zvukom...nema sale..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA