OSLOBOĐEN: Uroš Mišić izašao iz zatvora!

Navijač Crvene zvezde oslobođen je jer je utvrđeno da ispunjava uslove za umanjenje kazne predviđene stupanjem na snagu Zakona o amnestiji. Mišiću je "skinuto" šest meseci kazne, nakon što je izdržao punih pet godina

  • 11

Navijač Crvene zvezde Uroš Mišić (24) od danas se nalazi na slobodi, jer ispunjava uslove za umanjenje kazne predviđene stupanjem na snagu Zakona o amnestiji.

Navijač Crvene zvezde pušten je iz požarevačkog zatvora "Zabela", po odluci Višeg suda u Beogradu, jer je ispunio uslove za amnestiju, rečeno je u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija.

Mišiću je amnestijom "skinuto" šest meseci kazne, jer je izdržao punih pet godina, od pet i po godina kazne zatvora na koju je osuđen zbog napada na policajca Nebojšu Trajkovića na utakmici Crvena zvezda - Hajduk iz Kule, 2. decembra 2007. godine.

Mišića su ispred zatvora sačekali njegov branilac Borivoje Borović i sestra.

- Rešenje Višeg suda u Beogradu, po kome je Mišić ispunio uslove za oslobađanje dela kazne po Zakonu o amnestiji, postalo je pravosnažno u petak, 30. novembra, i prosleđeno je zatvoru - izjavila je portaprol suda Dušica Ristić.

Sud je, ranije, utvrdio da je Mišić upaljenu baklju pokušao Trajkoviću da ugura u usta i da je pritom bio svestan kakve posledice taj čin može da izazove.

Mišić je i na prvom suđenju, koje se završilo u septembru 2008, bio osuđen na 10 godina zatvora, ali je posle nekoliko meseci Vrhovni sud tu presudu poništio.

28. aprila 2010. Mišić je ponovo osuđen na 10 godina, da bi potom 30. aprila 2011. Apelacioni sud prepolovio kaznu zatvora

14. marta ove godine Vrhovni kasacioni sud potvrdio pravnosnažnu presudu kojom je Uroš Mišić osuđen na pet i po godina zbog napada na policajca tokom utakmice Crvena zvezda- Hajduk.

Samo dva meseca kasnije Mišićeva molba za uslovno puštanje na slobodu sa izdržavanja zatvorske kazne pravosnažno je odbijena.

Uroš Mišić je izašao na slobodu nedelju dana nakon što je zahvaljujući Zakonu o amnestiji iz zatvora izašao i Miladin Kovačević.

(D. Z. / Tanjug / Foto: Profimedia)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bane

    4. decembar 2012 | 19:29

    malo je 5 god... Taj covek je samo radio svoj posao... Takvu bitangu i njemu slicne treba osuditi na vise...

  • Mr

    4. decembar 2012 | 17:44

    5 godina,a brutalan napad na policajca. kakva smesna kazna,jadni policajac pa i njemu je slio strah i porodici patnju.

  • Branko

    4. decembar 2012 | 20:52

    Ja bih ovog osudio na dozivotnu,jadno je ovo nase sudstvo,koga oni amnestiraju danas se u Srbiji isplati krivicno delo,posto kad pocinis amnestiraju te i opusteno koja smo mi banana drzava

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA