USTANAK: Pobunjenici zasuli policiju Molotovljevim koktelima (VIDEO)

Događaj se odigrao u gradu Dirazu gde su pobunjenici posebno jaki, u nedelju popodne, 2. decembra ove godine

  • 0

DUH REVOLUCIJE I BUNTA NE JENJAVA NA BLISKOM ISTOKU! U poslednje gotovo dve godine videli smo nasilne revolucije, građanske ratove i promene vlasti u čitavom nizu zemalja ove regije, od Tunisa, preko Egipta pa sve do Libije, ali i građani mnogih drugih arapskih država koji su istovremeno počeli svoje proteste ne odustaju od svojih zahteva.

Ovo najduže arapsko proleće u istoriji, pored Sirije (koja se, strogo rečeno, ne može nazvati arapskom državom, iako pripada Bliskom istoku) i Jordana traje još uvek i u Bahreinu, u kome sukob između vladajućih sunita koje predvodi kralj Hamad uz podršku saudijskog režima u Rijadu, i većinskih šita, ne prestaje još od 17. februara 2011. godine.

Tada su vladine snage izvršile noćni prepad na protestante u prestonici Manami, koji je među tamošnjim stanovništvom postao poznat kao Krvavi četvrtak.

Video snimak koji je pred vama na slikovit način prikazuje na koji se tačno način žitelji ovog malog ostrvskog kraljevstva u Zalivu bore protiv svog režima.

Događaj se odigrao u gradu Dirazu gde su pobunjenici posebno jaki, u nedelju popodne, 2. decembra ove godine.

Na policijski konvoj režima kralja Hamada koji se kreće ulicom Hulafi, širokom avenijom ukrašenoj palmama, zaleće se pobesnela i gladna masa mladića naoružanih Molotovljevim koktelima, koje zasipa pravom "kišom" vatre.

Šta se dešavalo posle prekida snimka možemo samo da zamislimo.

Pogledajte video:

(M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA