ZBOG KRAVA I VOLOVA: 30 mrtvih u Sudanu!

Mlađi pripadnici etničke grupe Dinka Gok iz države Lakes, naoružani automatskim oružjem, marširali su osam sati da bi napali rivalsko etničko pleme Dinka Rek, u državi Varap

  • 0

Najmanje 30 ljudi poginulo je i na desetine je ranjeno u sukobima zbog stoke dve zaraćene etničke zajednice u Južnom Sudanu, saopštili su danas lokalni zvaničnici.

Mlađi pripadnici etničke grupe Dinka Gok iz države Lakes, naoružani automatskim oružjem, marširali su osam sati da bi napali rivalsko etničko pleme Dinka Rek, u državi Varap, prenela je agencija AFP.

U tim okršajima 22 je poginulo a 18 ranjeno iz zajednice Dinka Gok, dok je iz Dinka Reka poginulo devetoro a 24 ranjeno.

Do sukoba je došlo u petak, međutim, izveštaj iz tih udaljenih područja pojavili su se tek pošto su preživeli u okršaju uspeli da se vrate u svoje zajednice.

Pre samo dve sedmice vođeni su pregovori između te dve etničke grupe, i tom prilikom je dogovoreno razoružavanje mladih pripadnika zajednica koji i izvode smrtonosne osvetničke napade.

(Telegraf.rs / Tanjug / Foto: Ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA