Telegraf prvi СРБСКИ medij na internetu!

Ćirilični domen .srb je novi, drugi nacionalni domen Srbije, a posle ruskog .rf i drugi internet domen na svetu na ćiriličnom pismu

  • 2

Ćirilični internet domen .srb zvanično je juče pušten u rad, a za prvih sat vremena registrovano je 235 sajtova, među kojima je i portal Telegraf.rs, kao prvi medij u Srbiji koji ima ovaj domen https://телеграф.срб.

Osim Telegraf.rs ćiriličnu internet adresu juče su dobili i predsednik Republike Srbije Boris Tadić, kao i Vlada RS.

Odluku o početku registracije ćiriličnih domena doneo je Upravni odbor Registra nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS) 13. decembra. Prvih šest meseci pravo da se registruju imaće najpre vlasnici postojećih .rs domena, a posle tog vremena pravo na registraciju imaće ko želi.

Savetnica za strategiju i razvoj Registra nacionalnog internet domena Srbije Mirjana Tasić navela je da je Srbija među prvima krenula sa odobravanjem domena na nacionalnom jeziku i da su pripreme za uvođenje domena na ćirilici trajale dve godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • patriota

    28. januar 2012 | 16:57

    o moj Boze, SrPski a ne SrBski... :/

  • Марко Шикуљак

    1. maj 2012 | 20:59

    Нисте баш први, има их још који су дан прије, или исти дан постали. Али свака част што бринете. Направите и ћириличну верзију цијелог сајта

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA