TREĆU NOĆ NA JARINJU: Srbi danas odlučuju o prestanku protesta

Nakon sastanka sa državnim vrhom, na kome su dobili tražene garancije i da granice sa Srbijom neće biti, predsednici opština na Kosovu razgovaraće o prestanku protesta na administrativnom prelazu

  • 0

Odbornici četiri opštine sa severa Kosova doneće danas odluku o prestanku protesta na Jarinju, potvrđeno je u opštini Leposavić, gde će biti održana zajednička sednica.

Sednica je zakazana za 10 časova. 

Na administrativnom prelazu Jarinje Srbi su noćas treću noć zaredom nastavili mirne prosteste blokirajući izgradnju novog prelaza jer traže garancije da tu neće biti naplate carina, odnosno da se ne pravi granica između Kosova i centralne Srbije.

Predstavnici Srba sa severa Kosova dobili su juče u Beogradu tražene garancije od državnog vrha da će njihovi zahtevi u vezi s administrativnim prelazima biti ispoštovani. 

Premijer Ivica Dačić rekao je da je na sastanku potvrđeno državno jedinstvo u sprovođenju politke o pitanju KiM i da će platformom ta politika biti definisana.

(Lj. V. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA