NIJE JOJ DOSTA: Zorana Marković konkurisala za direktora Agencije!

Nedavno smenjena direktorka Agencije za borbu protiv korupcije želi da se putem konkursa vrati na tu funkciju. Za mesto novog direktora kandidaturu je podnelo još 42 ljudi

  • 1

Za mesto novog direktora Agencije za borbu protiv korupcije konkurisalo je 43 ljudi, a među kandidatima je i nedavno smenjena direktorka Zorana Marković, koja najavljuje i tužbu zbog smene.

Prijave su zasad samo zavedene, a, prema rečima Zlatka Minića, člana Odbora Agencije, stručna služba će sledeće nedelje videti ko ispunjava formalne uslove konkursa.

- Prema proceduri, konkursna komisija obavlja razgovore sa svim kandidatima koji ispunjavaju kriterijume propisane zakonom, i formira svoju listu. Ta lista dostavlja se Odboru Agencije, a oni koji uđu u uži krug potom obavljaju razgovore i sa predstavnicima Odbora - rekao je Minić za "Večernje novosti".

Prilikom izbora prethodnog direktora u užem krugu našlo se petoro ljudi.

Budući direktor Agencije mora da ima završen pravni fakultet, najmanje devet godina radnog iskustva, da je neosuđivan i da nije član nijedne političke stranke. U Agenciji se nadaju da će do Nove godine, a najkasnije odmah posle praznika, uspeti da završe razgovore i izaberu novog direktora.

Kako saznaje "Danas", među kandidatima za novog direktora nema "zvučnih" imena, ukoliko izuzmemo nedavno smenjenu direktorku Zoranu Marković.

Uprkos tome što je konkurisala na staru funkciju, Zorana Marković će ipak tužiti Odbor Agencije zbog nezakonite smene.

- Rok da pokrenem upravni spor ističe 15. decembra, i ja ću sigurno pre toga podneti tužbu, jer prilikom moje smene nije ispoštovana procedura propisana Zakonom o upravnom postupku - rekla je Markovićeva za "Novosti".

(I. M. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • paja

    8. decembar 2012 | 11:47

    ako je prime na konkursu,jel ima ona pravo na jos jedan stan?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA