KRAJ DRAME: Smenjena Zorana Marković

Direktorka Agencije za borbu protiv korupcije Zorana Marković razrešena dužnosti zbog sumnje da je narušila ugled tog regulatornog tela

  • 0

Odbor Agencije za borbu protiv korupcije rarešio je dužnosti direktorku Agencije Zoranu Marković zbog sumnje da je narušila ugled tog regulatornog tela.

Prema tvrdnjama Odbora, direktorka ih nije obavestila da je tražila stanove od Vlade Srbije.

Direktor Agencije se prema zakonu razrešava ako, između ostalog, nesavesno obavlja funkciju, postane član političke stranke, narušava ugled tog tela ili ako bude osuđen za krivično delo koje ga čini nedostojnim funkcije.

Zorana Marković je izjavila da je odluka Odbora koja je danas doneta sramna i montirana.

- Nemam nikakve sumnje da se ovde radi o improvizaciji i razočarana sam stepenom improvizovanja u ovako ozbiljnim pitanjima. Ako su imali dokaze, morali su da ih izvedu. Moguće je da iza svega ovoga stoje i interesi određenih interesnih grupa, ali još uvek ne želim da verujem da su i članovi Odbora deo tih interesa protiv kojih agencija postupa. Nemam nikakvu sumnju da ću pred nadležnim organima u zakonitom postupku dokazati da nema moje odgovornosti i da je ceo ovaj montirani improvizovani postupak zapravo bio sveden na urušavanje agencije, urušavanje mog ličnog integriteta - rekla je Zorana Marković.

Predsednik Odbora Zoran Stojiljković je rekao da je Odbor odlučio da za vršioca dužnosti postavi Tatjanu Babić, koja je do sada obavljala dužnost sekretara Odbora.

Stojiljković je rekao da je naloženo da se u najkraćem roku pokrene postupak vraćanja stanova Vladi i da se u najkraćem roku raspiše konkurs za izbor novog direktora Agencije.

(M. S. / RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA