UKLONJEN SNEG: Prohodni svi glavni putevi u Srbiji

Sneg je očišćen sa glavnih saobraćajnica u Srbiji, a počinje i čišćenje sporednih ulica. Na putevima ima leda i poledice

  • 0

Uklonjen je sneg sa glavnih saobraćajnica u Srbiji, a počinje i čišćenje sporednih ulica. AMSS upozorava sve učesnike saobraćaja na opreznost zbog leda na putevima.

Direktor policije Milorad Veljović rekao je da je policija dobila nalog da bude na raspolaganju narodu u nevolji, pre svega u udaljenim mestima od grada i planinskim krajevima.

- Gde policija može da pruži pomoć, to će učiniti - rekao Veljović za RTS.

Na putevima u Srbiji ispod snežnog pokrivača ima leda i poledice, što je velika opasnost za vozače, saopštili su Auto-moto savez Srbije i javno preduzeće "Putevi Srbije".

Ovakva situacija je skoro na svim putevima, a poledica se, zbog pojačanog strujanja hladnog vazduha i vlažnosti kolovoza, najpre formira na mostovima i nadvožnjacima - i pored posipanja solju i intenzivnog čišćenja. Zbog ovakvih vremenskih neprilika ne savetuje se polazak na put bez preke potrebe.

- Saobraćaj se obavlja normalno, a samo u nekim delovima Beograda je usporen. Svi jutarnji polasci vozila javnog prevoza su obavljeni na vreme - izjavio je operativni rukovodilac Zimske službe "Beograd puta" Zoran Jović.

Na području Beograda tokom noći na čišćenju snega angažovano je 120 vozila i na regionalnim putevima 22. Na regionalnim putevima je korišćena mešavina kamenog agregata i soli, a na gradskim saobraćajnicama so.

Jović je najavio da će biti nastavljen rad na čišćenju snega sa ulica prvog prioriteta, pre svega, u Novom Beogradu gde još zbog širine bulevara ima snega na kolovozu. Takođe, najavio je i da će biti nastavljen rad na čišćenju ulica drugog prioriteta.

Putevi u Vojvodini, na kojima su tokom jučerašnjeg dana automobili ostajali zavejani, jutros su prohodni, a vatrogasno-spasilačke ekipe protekle noći nisu imale veće intervencije i poteškoće zbog snega i hladnog vremena, rečeno je u sektoru za vanredne situacije MUP-a Srbije.

Pomoćnik načelnika sektora Ivan Baras kaže da svi kojima se desi da ostanu zavejani na putu treba da pozovu broj telefona 193 i vatrogasno-spasilačke ekipe, koje su u pripravnosti, odmah će krenuti da mu ukažu pomoć.

Vanredna situacija juče je proglašena u Zrenjaninu, opštinama Sečanj, Žitište i Nova Crnja. Đaci u Žitištu i Zrenjaninu danas ne bi trebalo da imaju nastavu.

Svi važni putni pravci očišćeni su i u Novom Sadu, pa se saobraćaj u tom gradu odvija nesmetano, javlja Radio 021. Danas će početi čišćenje sporednih ulica.

Snežni nanosi blokirali su juče više važnih saobraćajnica u Vojvodini. Evakuisano je 850 osoba, među kojima je bilo 44 dece, a dve osobe su umrle od hladnoće.

(D. Z. / Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA