OVAKO TO RADE HRVATI: Novčane kazne očistile ulice!

Komunalni redar Boris Gregačević je u svom sektoru u četiri dana ispisao 37 kazni zbog neočišćenog snega. U Osijeku je kazna za fizička lica 500 kuna (66,5 evra), zanatlije 800 kuna (104,4 evra), a pravna lica 2.500 kuna (332,45 evra), uz dodatnih 500 kuna za odgovorno lice u preduzeću

  • 0

Na mnogim mestima u Hrvatskoj, pre svega po gradskim ulicama i trotoarima, sneg još uvek nije očišćen, iako je od snežne mećave koja je pogodila ovu državu prošlo više od četiri dana. Ipak, stanje se u nekim gradovima poboljšava nakon naplaćivanja viskokih kazni.

Tako komunalni redar Boris Gregačević za "Glas Slavonije" ističe da je u svom sektoru u četiri dana ispisao 37 kazni zbog neočišćenog snega, dok ih je lane u samo jednom danu imao preko stotinu. U Osijeku je kazna za fizička lica 500 kuna (66,5 evra), zanatlije 800 kuna (104,4 evra), a pravna lica 2.500 kuna (332,45 evra), uz dodatnih 500 kuna za odgovorno lice u preduzeću.

U Zagrebu još uvek ima neočišćenih ulica i trotoara, ali je bar gradski saobraćaj normalizovan.

Jutros je u Hrvatskoj bilo vrlo hladno, sa temperaturom koja je u mnogim krajevima u unutrašnjosti bila niža od -10 stepeni Celzijusa, osim istočne Hrvatske i grada Zagreba gde je bilo nešto toplije. Najhladnije je bilo u nacionalnom parku Risnjak u Gorskom kotaru gde je izmereno -19 stepeni, a slede Bednja u Hrvatskom zagorju i i Gospić u Lici s -14 stepeni.

Nakon maglovitog, a kasnije sunčanog dana, sledi vrlo hladna noć, s temperaturama od -20 do -15 stepeni, dok bi na Jadranu bilo od -6 do -1 stepeni, ističu u hrvatskom Državnom hidrometeorološkom zavodu.

Inače, beogradske vlasti pozvale su građane da redovno čiste sneg, led i ledenice oko svojih zgrada i lokala.

(M. S. / Tanjug)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA