LEKCIJA SRPSKIM PUTARIMA: Pogledajte kako Japanci čiste sneg! (FOTO) (VIDEO)

Dok putari u Srbiji teško izlaze na kraj sa padavinama, japanske putare ni 15 metara snega ne sprečava da potpuno očiste puteve i omoguće nesmetano odvijanje saobraćaja

  • 2

Iako se zimske službe u Srbiji od početka snežnih padavina trude da uklone sneg sa ulice, svako ko je proteklih dana izlazio iz kuće pitao se "šta oni zapravo rade".

Da stanovnici u svetu ne moraju da brinu kad je reč o čišćenje snega pokazuju i slike iz dalekog Japana.

I dok Japancima sneg ne predstavlja nerešiv problem, putari u Srbiji taško izlaze na kraj sa padavinama, o čemu svedoče nesreće, gužve i zastoji širom zemlje.

Ni nakon "stabilizovanja situacije", stanje na putevima se nije značajno popravilo. Auto-put je prohodan, ali se vozila i dalje sporije kreću.

Nadamo se da će i srpskim putarima uskoro na raspolaganju biti savremena mehanizacija kako bi nam putevi brzo bili prohodni i kako bismo izbegli kašnjenja po nekoliko sati na odredište, jer ih je sneg iznenadio usred decembra.

(M. R. / Foto: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • INS-A

    15. decembar 2012 | 07:31

    Lako je Japancima, kad kod njih nisu usla "dva bugarska kamiona sa celavim gumama" i sjebala situaciju sa ciscenjem snega, kako je izjavio nas ministar saobracaja.

  • Zoro

    15. decembar 2012 | 01:08

    JBG, A MI NASELILI KINEZE...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA