Srbi osiguravaju pitone, krokodile i silikone!

Osiguravaju se i psi, mačke, ali i lame, kenguri i ostale životinje, dok ni polise "zaštite" grudnih implanata ne zaostaju

  • 0

U prilog činjenici da umetnine i nekretnine nisu stvari koje se najčešće osiguravaju svakako govori podatak da su među najpopularnijim i najneobičnijim polisama one za egzotične kućne ljubimce, grudne implante, kao i one za neobične "poslastice" za trpezu kao što su žabe ili puževi.

Ukoliko pacijentkinja kod svog plastičnog hirurga ne dobije grudi odgovarajućeg oblika ili veličine, može da se namiri i od svog osiguranja. Ova vrsta polise postoji i u Srbiji, a zvanično se zove "osiguranje grudnih implantanata". Osim delova tela, odnedavno kod nas može da se osigura gotovo sve što za klijenta ima neku vrednost. Pored umetnina i nekretnina na listi su i psi, mačke, ali i krokodili, pitoni, lame, kenguri i ostale životinje.

U poslednje vreme je kod nas, pored sportskih povreda, aktuelno i osiguranje grudnih implanata. 

- Osiguranice žele da osiguraju svoje grudi za slučaj da operacija ne bude uspešna, ili ako rezultat ne bude u skladu sa njihovim očekivanjima, kao i za slučaj eventualnih povreda - navode iz "Triglav osiguranja" i dodaju da kod osiguranja od nezgode prednjače profesionalni sportisti, koji žele da osiguraju one delove tela koji su u sportu najviše izloženi povredama.

Ništa manje se ne osiguravaju ni povrede ruku i nogu, pa se tako najčešće obezbeđuju umetnici i doktori.

Polisa može da se napravi i za kućne ljubimce, ma koliko oni egzotični bili. Pa je tako u "Triglavu" osigurana iguana, lama, kamila, kengur i druge neobične životinje.

- Među osiguranim životinjama mogu se naći i puževi ili žabe, koje ljudi gaje za potrebe kulinarstva - ističu u "Triglavu".

Nije lako utvrditi cenu polise za ovakve "osiguranike", pa najčešće osiguravajuće kuće prave računicu za svakog klijenta posebno.

- Neuobičajeni rizici su izazov za svaku osiguravajuću kompaniju, s obzirom na to da najčešće ne postoji statistika ranijih ostvarivanja - objašnjava Branko Pavlović, član izvršnog komiteta iz "Delte Đeneralija".

- Pre nekoliko meseci osigurane su dve zmije, piton i boa, kao i jedan krokodil za slučaj uginuća, dok je pre desetak godina bila osigurana imovina nekoliko domaćinstava za vreme aktivnosti na uklanjanju neeksplodirane bombe iz Drugog svetskog rata iz zajedničkog dvorišta.

U "Dunav osiguranju" klijent je podneo zahtev za osiguranje firmiranih tašni koje iznajmljuje. Tražio je polisu za pokriće svih mogućih rizika.

Građani su još osigurali i nekoliko crkvenih zvona i nadgrobnih spomenika, za slučaj uništenja ili oštećenja od požara, groma, eksplozije.

50.000 DINARA ZA UGINUĆE GMIZAVCA 

- Vlasnik koji je pre nekoliko meseci osigurao svog krokodila morao je da plati premiju osiguranja oko 4.500 dinara.

"Delta Đenerali" bi mu u slučaju uginuća, ovog kućnog ljubimca, isplatila osiguranu sumu od 50.000 dinara. Slična cena je i za zmije.

(Telegraf.rs / Izvor : Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA