Otvorena prva Gasprom benzinska pumpa na Balkanu (VIDEO)

Pumpa je otvorena na Pančevačkom putu, nadomak Beograda, a iz generalni direktor NIS-a poručuje da će do 2015. godine u Srbiji biti oko 60 takvih stanica namenjenih premijum tržištu

  • 3

Ćerka-firma "Gasprom nafte" - NIS otvorila je u Beogradu prvu benzinsku stanicu pod brendom Gasprom.

To je prva benzinska stanica pod tim brendom na Balkanu, koja je premijum tipa, rečeno je na svečanom otvaranju benzinske pumpe na Pančevačkom putu, nadomak Beograda, kome je prisustvovao premijer Srbije Ivica Dačić, zamenik izvršnog direktora Gaspromnjefta Anatolij Černar i generalni direktor NIS-a Kiril Kravčenko.

Kravčenko je najavio širenje benzinskih pumpi pod brendom Gasprom i u regionu, gde bi NIS trebalo da ima nekoliko stotina takvih pumpi u Bugarskoj, Rumuniji, BiH i drugim zemljama u okruženju.

Cilj je da NIS postane energetski lider i u oblasti maloprodaje, rekao je Kravčenko i dodao da stanice Gasproma nisu konkurencija drugom NIS-ovom brendu - NIS Petrolu, jer će se na ovim pumpama prodavati najkvalitetnije gorivo i pružati najkvalitetnije usluge.

- Usluge NIS Petrola su namenjene za masovno tržište, a usluge Gasprom stanica ciljaju na premijum tržište - dodao je Kravčenko.

Kravčenko je precizirao da će na toj benzinskoj pumpi biti pružane dodatne usluge i vrste goriva.

- U Srbiji će do kraja 2015. biti oko 60 takvih benzinskih pumpi, a na Balkanu nekoliko stotina pod brendom Gasprom - precizirao je on i dodao da će NIS u Srbiji do 2015. imati 350 pumpi pod brendom NIS Petrol, a već je rekonstruisano oko 100 benzinskih pumpi.

On je dodao da je praksa u Evropi postojanje brendova namenjenih premijum i tržištu za masovnu upotrebu.

Černar je napomenuo da je upravljanje Gasprom premijum brendom povereno NIS-u i podsetio da je nedavno zavšena modernizacija Rafinerije Pančevo, što će omogućiti bolji kvalitet goriva na srpskom tržištru.

- Razvoj nove mreže benzinskih pumpi na balkanskom tržištu omogućiće da se u potpunosti iskoriste sve prednosti brenda Gasprom, dobro poznatog u Evropi. Postajemo bliži potrošačima, nudeći visokokvalitetno gorivo evropskog standarda, proizvedeno u našim rafinerijama - poručio je u pozdravnom pismu predsednik Izvršnog odbora "Gasproma" Aleksej Miler, povodom svečanog otvaranja prve benzinske stanice te kompanije u Srbiji i na Balkanu.

Miler je istakao uverenje da će zbir tih faktora i prepoznatljivost brenda doprineti da benzinske stanice Gasprom postanu jedan od lidera maloprodajnog tržišta na Balkanu.

U okviru Gasprom benzinskih stanica ubuduće biće prodavnice, restorani, kafei, menjačnice i besplatni bežični internet.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vlada

    19. decembar 2012 | 09:43

    Koriste telenor zato sto je najbolja mreza.Sto se ne voze u fiat 500L nego u audi...Koriste najbolje,a vi bi ste isto!!!Zar ne

  • umereni rusofil

    19. decembar 2012 | 01:49

    da li je dobra moja konstatacija? u nis-u, Srbija ima akcije i deo zarade. gasprom je 100% ruski i sav prihod ide njima. kako nije konkurencija to ne razumem! mada sta ocekivati kada drzavni funkcioneri koriste telenor mrezu umesto mts

  • sutrajedrugidan

    18. decembar 2012 | 20:38

    Dobro, a dali je benzin kvalitetniji nego na ovim drugim pumpama???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA