TEŠKO BOLESTAN: Lale Sekulić na VMA, ne može da učestvuje u krivičnom postupku!

Branioci vlasnika "Habitfarma" tvrde da sa njim nisu uspeli da uspostave komunikaciju i ističu da se dešavalo da ne zna s kim razgovara i da ne zna gde se nalazi

  • 2

Vlasnik "Habitfarma", osumnjičen za zloupotrebe u "Agrobanci", Radoslav Sekulić (74) prebačen je iz bolnice u Centralnom zatvoru na VMA, ali je, nakon zbrinjavanja, vraćen u Okružni zatvor u Beogradu.

Prema pisanju "Večernjih novosti", njegovo zdravstveno stanje je do te mere narušeno da, po mišljenju lekara, trenutno nije sposoban da učestvuje u krivičnom postupku.

Sekulić je uhapšen početkom avgusta, ali baš zbog zdravstvenih problema još nije saslušan. Njegovi branioci tvrde da sa njim nisu uspeli da uspostave komunikaciju i ističu da se dešavalo da ne zna s kim razgovara i da ne zna gde se nalazi. Zbog toga su od Tužilaštva za organizovani kriminal tražili da se uradi medicinsko veštačenje.

Prema rečima advokata Želimira Čabrila, Tužilaštvo je to odbilo. Na tome su insistirali i u sudu, pa je sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu odredio psihijatrijsko veštačenje.

- Veštačenje su uradili stručnjaci sa Instituta za sudsku medicinu u Beogradu i oni su našli da Sekulić u ovom trenutku nije u stanju da učestvuje u sudskom postupku. Tužilaštvo je zatražilo dopunu veštačenja, posle čega su veštaci potvrdili svoj prvi nalaz. Sada je na VMA, čekamo da čujemo šta će reći lekari iz ove ustanove. Oni su, inače, u martu, pet meseci pre nego što je uhapšen, konstatovali da je potrebno da mu se oduzme radna sposobnost i da mu se dodeli staratelj - kaže Čabrilo.

Pored Radoslava Sekulića, istragom je obuhvaćen i njegov sin Milan, koji je, kako saznaju "Novosti", takođe u lošem zdravstvenom stanju. On je posle hapšenja odveden na VMA, odakle je kasnije prebačen u zatvorsku bolnicu.

Prema tvrdnjama Tužilaštva, Sekulići su sa još dvadesetak osoba učestvovali u zloupotrebama prilikom dodela kredita "Agrobanke". Na teret im se stavlja zloupotreba službenog položaja "teška" 5,5 milijardi dinara, odnosno 52 miliona evra. Toliko, navodno, iznose krediti koje su razne firme u sistemu "Habitfarma" uzele od "Agrobanke" bez odgovarajućih garancija, a koji nisu vraćeni.

Tužilačka istraga pokrenuta je početkom avgusta, kad je uhapšen Dušan Antonić, nekadašnji predsednik IO "Agrobanke" sa još devet osoba. Trenutno se u pritvoru nalazi 19 osoba, dok je šestoro u kućnom pritvoru.

Sekulić je vlasnik firme "Habitfarm", koja je, kako se navodi u zvaničnim izveštajima, svojevremeno finansirala SPS.

(M. S. / Izvor: Večernje novosti)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kralj

    19. decembar 2012 | 14:09

    zanimjivo,ko god je u pritvoru ili protiv koga je dignuta optuznica on se odmah tesko razboli! sad ce i Miskovic da se tesko razboli a do pre tri dana je ganjao manekenke od 20 god,i mladji i stariji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA