Mišković se tereti za tešku korupciju!

Vlasniku "Delte" stavlja se na teret zloupotreba službenog položaja po osnovu visine pribavljene imovinske koristi, kaže tužilac Miljko Radisavljević

  • 2

Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević izjavio je da se vlasnik "Delte" Miroslav Mišković tereti za tešku korupciju u koju spadaju zloupotrebe kojima je pribavljena imovinska korist veća od 200 miliona dinara.

Radisavljević je za "Novi magazin" rekao da se u krivičnoj prijavi i naredbi za sprovođenje istrage protiv Miškovića i još devetorice osumnjičenih u slučaju putarskih preduzeća stavlja na teret zloupotreba službenog položaja po osnovu visine pribavljene imovinske koristi.

Upitan da prokomentariše polemičke tonove tipa da li je moguće goniti nekoga zato što je iz sopstvenog preduzeća uzimao "svoj novac", Radisavljević je rekao da Zakon o privrednim društvima pravi decidiranu razliku između lične imovine vlasnika i imovine preduzeća.

- Zato se ne može govoriti o uzimanju 'svog novca'. Vlasnik može ostvariti pravo na transfer dobiti koju je preduzeće ostvarilo u svom poslovanju na način koji je zakonom propisan - objasnio je tužilac.

On je podsetio i da vlasnik može doneti odluku o likvidaciji preduzeća, što podrazumeva izmirenje svih dospelih obaveza preduzeća prema poveriocima, ali je ukazao da je svako drugačije korišćenje imovine preduzeća nelegalno.

Upitan o slučaju državne "Agrobanke", Radisaljević je rekao da policija vodi predistražni postupak o još nekim pravnim licima koja su koristila kredite u toj banci, tako da očekuje proširenje istrage.

(M. S. / Beta)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djordje

    19. decembar 2012 | 22:20

    Gde je tu korupcija?Korupcija je kad ja izvadim novac i platim tebi da mi odradis neki posao mimo zakona,nelagalno ili preko reda.Ovo je privredno krivicno delo i eventualno izbegnuto placanje poreza u tim transakcijama kao i zloupotreba polozaja. A to je veci greh nego korupcija.

  • najprovokator

    19. decembar 2012 | 17:20

    vreme je za nova hapšenja,Mišković je predjeno gradivo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA