ČAVEZOVA ĆERKA: Dosta laži, moj otac je živ!

- Poštujte porodicu, a naročito poštujte moj narod. Dosta je laži! Mi smo uz oca, koji živi, bori se, oporavlja se. Uz Božju pomoć - poručila je na Tviteru Marija Gabrijela, Čavezova ćerka

  • 0

Jedna od ćerki lidera Venecuele Uga Čaveza (58) Marija Gabrijela negirala je "laži" o zdravstvenom stanju svog oca, pošto su se u javosti proširile glasine da je preminuo od raka.

- Poštujte porodicu, a naročito poštujte moj narod. Dosta je laži! Mi smo uz oca, koji živi, bori se, oporavlja se. Uz Božju pomoć - napisala je  Čavezova ćerka na svom nalogu na Tviteru.

 

Marija, drugo od četvoro Čavezove dece, nalazi se u Havani sa svojim ocem, koji se tamo oporavlja od operacije kancera. Glasine o navodnoj smrti predsednika pojavile su se pošto je on, početkom meseca, četvrti put otišao na operaciju kancera.

Prema poslednjim izveštajima, Čavezovo zdravlje se popravlja, pošto mu je otklonjena respiratorna infekcija koju je dobio posle operacije. Čavez bi trebalo 10. januara i zvanično da preuzme treći predsednički mandat, pošto je pobedio na izborima u oktobru.

On je u međuvremenu imenovao šefa diplomatije i potpredsednika Nikolasa Madura da ga privremeno zameni u obavljanju državničkih obaveza. Lider Venecuele, koji je na vlasti od 1999, nikad nije saopštio od koje vrste kancera je oboleo, ali su mediji preneli da su mu lekari na Kubi prošle godine uklonili tumor iz karlice.

Njegovi najbliži saradnici su ranije izjavili da je posle najnovije operacije došlo do komplikacija, uključujući tu i krvarenje, ali da se čini da je i ta komplikacija stavljena pod kontrolu.

(M. S. / Tanjug / Foto:  aporrea.org)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA