SLUČAJ MIŠKOVIĆ: Tužilaštvo saslušalo tri svedoka

U Tužilaštvu za organizovani kriminal svedočili su zaposleni u brokerskim kućama u vezi sa prodajom i kupovinom akcija Preduzeća za puteve Niš

  • 0

U Tužilaštvu za organizovani kriminal saslušana su tri svedoka u istrazi protiv vlasnika "Delta holdinga" Miroslava Miškovića i još devet osumnjičenih za malverzacije s putarskim preduzećima.

Svedočili su zaposleni u brokerskim kućama u vezi sa prodajom i kupovinom akcija Preduzeća za puteve "Niš".

Branilac Miroslava Miškovića advokat Zdenko Tomanović izjavio je da do sada nijedan ispitani svedok nije doveo u pitanje tezu odbrane o pravnoj dozvoljenosti "Finansijskog investiranja".

- Ta logika komandne odgovornosti i zajedničkog zločinačkog poduhvata kada je u pitanju krivično delo zloupotrebe službenog položaja nije primenjiva u krivičnom zakonodavstvu Srbije. Svako mora da odgovara za svoje radnje - rekao je Tomanović novinarima ispred Specijalnog suda u Beogradu.

Advokat Krsto Bobot, pravni zastupnik direktora "Nibens grupe" Mila Ðuraškovića, izjavio je da ispitani svedoci nisu doveli u pitanje odbranu njegovog klijenta.

- Oni su se praktično izjasnili o redovnom poslovanju i tome da su sve poslovanje obavljali u skladu sa propisima i na način koji je zakonski dozvoljen - rekao je Bobot.

Prošlog petka saslušano je prvih četvoro svedoka - pravnih zastupnika iz "Mere investment" - preduzeća čiji je vlasnik Marko Mišković, sin vlasnika "Delta holdinga".

Pored obojice Miškovića, istraga se vodi protiv vlasnika "Nibens grupe" Mila Đuraškovića i još sedmorice osumnjičenih da su zloupotrebom službenog položaja izvlačili novac iz putarskih preduzeća i sebi pribavili korist od oko 30 miliona evra.

Pritvor je određen obojici Miškovića, Đuraškoviću i još četvorici njihovih saradnika, dok se troje osumnjičenih brane sa slobode.

Miroslav i Marko Mišković, kao i Đurašković, terete se da su, od 2005. do kraja 2010. godine, kao suvlasnici u privatizovanom Preduzeću za puteve "Niš", a preko njega i suvlasnici više preduzeća za puteve - "Beograd", "Kragujevac", "Vranje", "Srem put", "Bačka put" i drugih, neosnovano iz tih preduzeća izvukli novac i imovinu.

Osumnjičeni su od zajedničkog posla zaradili oko 30 miliona evra, od čega je Marku Miškoviću pripalo od 17 do 19 miliona evra, Đuraškoviću deset miliona evra, a preduzeću "Hemslejd" 1,2 miliona evra.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA