ĆOSIĆ STUDENTIMA: Vratite se u otadžbinu i borite se za spas Srbije!

Na zahtev studenata koji borave u inostranstvu da im se obrati, književnik u pismu poručio da odlivanje pameti, znanja i mašte predstavlja, možda, najveći poraz u poslednjim decenijama Srbije

Komentari

  • Boyo

    2. januar 2013 | 11:38

    Postovani gospodine Cosicu, Studirao sam u inostranstvu i vratio sam se u Srbiju i jako sam se razocarao, skolovani ljudi rade kao taksisti, rade fizicki posao za dnevnice umesto da im se pruzi mogucnost da ovu zemlju uzdignu i da rade svoj posao - posao za koji su se skolovali i koji zele da rade. Posto im Srbija ne pruza takvu mogucnost ne vidim na koji nacin ih treba zadrzavati. Siguran sam da bi se svi vratili u ovu zemlju ali niko ne vidi buducnost u njoj ni svoj licni, ni profesionalni a ni socijalni.

  • Jonjo

    28. decembar 2012 | 20:25

    Jel' to isti onaj čika Kobrica koji je deklaracijama i proglasima te iste, tada učenike, terao iz Srbije ratnohuškačkom retorikom?

  • Jana

    28. decembar 2012 | 20:06

    Uz duzno postovanje gospodina Cosica, poruka mladima da se vrate je smesna. Ja imam 25 godina, bila sam na zapadu, vratila sam se, i gorko sam se pokajala. Gledacu da u narednoj godini odem. Ovo nije dryava, ovo je banana republika. Svi volontiraju (mladi) ili rade po ugovoru na mesec dana, za neku crkavicu. Nemamo ni za zivot, a kamoli da nesto stvorimo. Ne usudjujem se ni da pomislim da rodim ovde dete. Zao mi je, dusa me boli, ali hocu da zivim, a ne da prezivljavam.

  • boban

    28. decembar 2012 | 13:20

    Gospodine Cosicu radim u РОССНЕФТЬ kao inzinjer za izgradnju fundamenta za gasovod i naftovod,firma mi je dala tri puta vecu platu kako bi dosao u srbiji i vodio projekt JUZNI TOK i sta mislite sta sam odgovorio? Bravo pogodili ste, MOZDA ALI NE U OVOM VEKU! Zbog vas i vama slicnih,i ne razumem kako mozete uopste da nekome delite savete,ili ste pljunuli na moral i etiku! Ostavite da ovi novi nesto urade,jer cini mi se da su na pravom puta,a onog trenutka kada se srbija okrene sebi i ne laze o lepom zivotu u EU i postane neutralna prvi cu se vratiti i ako treba i kao najobicniji fizikalac raditi...pozdrav iz krasnodara(rusija)gde je danas izmerena rekordna temp za decembar mesec +16

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA