OTAC RANKOVIĆA: Zar da policija puca mom sinu u potiljak?

Otac mladića, koji se pre dva dana sukobio s policijom, a prethodno sekirom razvalio automobil, tvrdi da su policajci pucali u momka u momentu kada se okrenuo i pošao kući

  • 14

Đorđe Ranković (20), teško ranjen u oružanom sukobu sa policijom u selu Guncati kod Barajeva, u noći između 28. i 29. decembra, podlegao je ranama u Urgentnom centru 30. decembra. Dok u MUP-u tvrde da je policija opravdano upotrebila oružje i pucala u Rankovića, otac mladića Miladin Ranković kaže da mu je sin ubijen hicem u potiljak.

Đorđe Ranković je posle provoda sa drugarima došao u porodičnu kuću, gde su nastavili veselje uz glasnu muziku. Komšije su se pobunile, a među njima i tetka pokojnog mladića, koja živi preko puta kuće porodice Ranković.

U žaru svađe sa tetkom Ranković je psovao, pretio, a zatim je uzeo sekiru i počeo da uništava tetkin automobil “fijat bravo”. Policija iz stanice u Barajevu je stigla u roku od nekoliko minuta, ali se Đorđe nije zaustavio, sekirom je napao i policajce, udarajući po haubi službenog automobila. Policija se nakratko povukla, pozvala Interventnu jedinicu iz Beograda objašnjavajući da mladić ima i pištolj kojim preti da će “sve pobiti”.

Kada je stigla patrola interventne jedinice, policajci su izašli iz džipa i pokušali da umire Rankovića, koji je vikao, pretio im i mahao sekirom.

On je u jednom trenutku uperio pištolj u policajce, nakon čega su oni radi upozorenja ispalili hitac u vazduh. Uprkos svemu, Ranković je nastavio da se kreće ka policiji i u njih je ponovo uperio pištolj.

Tada je jedan od policajaca pucao u Rankovića i jednim metkom ga pogodio u glavu, a drugim u vrat. Đorđe je kolima Hitne pomoći prevezen u Urgentni centar u Beogradu, ali je juče podlegao povredama.

Miladin Ranković, otac poginulog Đorđa, kaže da je svestan da je njegov sin bio “neprijatan”, ali da nije zaslužio da ga ubiju.

- On ima te porodične probleme sa tetkom. Malo je popio, veselili su se i došlo je do svađe. Bio je neprijatan. Ali zar da mi detetu pucaju u glavu? On u njih nije pucao, pretio jeste, ali metak nije ispalio. Lekar iz Urgentnog centra mi je rekao da je ulazna rana na potiljku. Đorđe se u jednom trenutku u vreme svađe sa policijom okrenuo i pošao ka kući. Tada su ga ubili. Iz hira, hicem s leđa - kaže Miladin za “Blic”

U porodičnoj kući Rankovića juče niko nije hteo da razgovara o motivima svađe Rankovića sa tetkom i šta se sve dogodilo kobne večeri, kao i zbog čega je Đorđe demolirao tetkin automobil.

U selu Guncati Đorđa Rankovića svi znaju kao “problematičnog i veoma nasilnog”, a pojedine priče potvrdio je i njegov otac Miladin.

- On je provalio u neku napuštenu vikendicu u selu pre osam godina. Ali ni cigaru nije odneo. To je za njih bila igra. Istina je i da se pre nekoliko godina pobio sa dvojicom policajaca. Ipak nije zaslužio da ga ubiju ispred kuće - kroz suze kaže Miladin.

U saopštenju MUP-a događaj u Barajevu opisan je ovako:

- Policijski službenici Interventne jedinice su, radi upozorenja, u dva maha ispalili iz službenih pištolja priojektile u vazduh, ali je Đ. R. i dalje vređao, pretio i kretao se ka njima s uperenim pištoljem. U pokušaju da odbiju napad, jedan od policajaca je ispalivši hitac slomio vetrobransko staklo službenog vozila, nakon čega su se čula dva pucnja iz pravca iz koga je išao naoružani Đ. R. Na oko pet metara od vozila iza koga su bili policijski službenici, policajci M. J. i J. Đ. ispalili su više projektila ka naoružanom napadaču, nakon čega je on povređen pao - stoji u saopštenju.

Pištolj i sekira koji su pronađeni upućeni su na veštačenje. Unutrašnja kontrola, kako saznaje “Blic”, detaljno će ispitati slučaj kada bude završena istraga, kako bi se utvrdilo da li je policija i u kom segmentu prekoračila ovlašćenja. U međuvremenu će se, takođe, izvršiti toksikološka analiza krvi poginulog, kako bi se utvrdilo da li je u trenutku sukoba bio pod dejstvom alkohola ili opijata.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirko

    31. decembar 2012 | 11:24

    Jadan decko,nevinasce,ima tucu sa policajcima,poznat kan nasilnik,mozda je trebao tetku da ubije ili nekog od policajaca!Dobro je da u ruci nije imao nista od oruzija!nema strucnosti sa pijanima i vrv.drogiranim.

  • pravda

    31. decembar 2012 | 10:48

    nazalos sto vam je sin ali po mojim misljenju bi svaki kriminalac trebao da dobije metak u celo manje bi bilo kriminala i svakom lopovu da se odsece po jedan prst kad god ukrade nesto

  • domacin

    31. decembar 2012 | 12:38

    Trebalo je da vaspitas dete, a ne da u 20 godini bude alkoholicar, siledjija, naoruzan, jednostavno, bitanga. To je tvog vaspitanja delo, a ne policije koja je vrsila duznost. SRAM TE BILo, i te sebe zoves ocem !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA