KRVAVA NOVA GODINA: Sedam izbodenih osoba na Trgu, policija traga za napadačem!

Nepoznata osoba izbola nožem sedam ljudi na dočeku Nove godine na Trgu republike u poslednjim minutima 2012. niko od povređenih nije životno ugrožen, a ubodne rane u stomak zadobili su D. Veselinović, L. Ilić i Đ. Kolarević. Jedan od povređenih je kamerman jedne od televizija iz Republike Srpske

  • 6

Na Trgu Republike u Beogradu, na vrhu Francuske ulice kod Narodnog pozorišta, za sada nepoznata osoba izbola je sedam posetilaca koncerta organizovanog gradskog dočeka, izjavio je noćas šef smene u komandno-operativnom centru policijske uprave za grad Beograd Goran Stamenković.

Napadač je, prema prvim informacijama, išao unaokolo i nasumice ubadao prolaznike, što je vrlo nalik onom što je Ljubomir Trifunović (19) učinio tokom "Bir festa" u avgustu 2011. godine.

Nakon intervencije ekipe Hitne pomoći pet osoba je prebačeno u Urgentni centar, a troje je prebačeno na odeljenje reanimacije zbog teških povreda nožem.

Od sedmoro povređenih osoba u noćašnjem incidentu na Trgu Republike, petoro njih je operisano, rečeno je danas u Urgentnom centru, a u policiji navode da potragu za napadačem otežava to što od očevidaca i žrtava nisu dobili potrebne informacije, jer su bili pod dejstvom alkohola.

 Svi operisani su van životne opasnosti, rekao je direktor Urgentnog centra Zlatibor Lončar za B92 i naveo da je troje pacijenata operisano na opštoj, a dvoje na vaskularnoj hirurgiji.

Na kućno lečenje pušten je Dario Popović, koji je zadobio lakšu telesnu povredu - ubodnu ranu u butinu, dok su ostali zadržani na bolničkom lečenju, kazao je Stanković.

Prema saznanjima Blica, niko od povređenih nije životno ugrožen, a ubodne rane u stomak zadobili su D. Veselinović, L. Ilić i Đ. Kolarević. Jedan od povređenih je kamerman jedne od televizija iz Republike Srpske.

Pojačane policijske snage angažovane su na pronalaženju napadača i najverovatnije je reč o neuračunljivoj osobi, rekao je Stamenković.

Dobili smo opis lica koje je izbolo nožem posetioce, ali je gužva na organizovanom dočeku usporila potragu - rekao je Stamenković.

Incident se dogodio pred samu Novu godinu, a ekipe Hitne pomoći i najmanje jedno vozilo pod rotacijom su pokušavali da se probiju kroz gužvu na Trgu, neposredno pred odbrojavanje poslednjeg minuta 2012. godine.

Kako saznajemo, do incidenta je došlo tokom nastupa "Električnog orgazma" koji je u tom trenutku izvodio "Igra rokenrol cela Jugoslavija".

Kako je kasnije izjavio Goran Stamenković, među povređenima su dvojica državljana Tunisa i petorica Srba. Motiv napada još uvek nije poznat, a za napadačem se intenzivno traga.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • koki

    1. januar 2013 | 10:28

    Idiota treba obesiti na sred Terazija, obruka nam Beograd.

  • Mare

    1. januar 2013 | 11:36

    Nije mi jasno cemu nagadjanje? Nisam Radovac ali zasto odmah ako je onaj sa beer festa bio Radovac mislite da je i ovaj i na taj nacin obelezavate celu grupu. Hajde da pustimo policiju da odradi svoj posao pa onda komentarisemo pocinioca. Mozda je samo neka poremecena osoba kojoj je u tom trenutku kliknulo. Ali jedno je sigurno, to je pokusaj ubistva s predumisljajem. Ipak je na trg dosao sa namerom i to nekoga nego vise osoba....

  • vlada

    1. januar 2013 | 09:10

    To je ista osoba sa onog koncerta

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA