STANJE NA PUTEVIMA: Kolovozi suvi i mestimično vlažni - zato oprez!

I pored redovnih intervencija dežurnih putara zimske službe, zbog jačeg mraza i moguće poledice savetuje se puni oprez u vožnji, posebno preko mostova i na nadvožnjacima

  • 0

Prema jutrošnjim informacija Zimske službe JP Putevi Srbije, vozače u nižim predelima očekuju pretežno suvi do mestimično vlažni kolovozi, a preporučuje se oprezna vožnja.

Na najopterećenijim putnim pravcima prvog prioriteta - auto-putevima, kolovozi su uglavnom suvi i nema snega.

Na putevima drugog prioriteta u planinskim predelima centralne, zapadne i južne Srbije još ima mestimično zaostalog snega na kolovozu.

Slični uslovi vožnje su i na prilazima Kopaoniku, Goču, Tari, Divčibarama, Vlasini i Staroj planini.

I pored redovnih intervencija dežurnih putara zimske službe, zbog jačeg mraza i moguće poledice savetuje se puni oprez u vožnji, posebno preko mostova i na nadvožnjacima.

Vozači su upozoreni na opasnost od odrona kroz klisure i stenske useke.

Na državnim putevima II i III prioriteta kolovozi su pretežno mokri u nižim predelima.

U višim predelima Valjeva, Užica, Novog Pazara, Zaječara, Ivanjice, kao i na putevima ka zimskim turističkim centrima, ima snega na kolovozu do pet centimetara, pa se saobraćaj obavlja usporeno i obavezna je upotreba zimske opreme.

Treba voditi računa i na pojavu tzv. udarnih rupa i drugih oštećenja na kolovozima koja ugrožavaju bezbednost u saobraćaju, pa je neophodno prilagoditi vožnju ovakvim uslovima na putu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA