Vlasotince: Oslobođeni jataci ubica policajca!

Milan Ćalović i Zoran Spasojević iz Kragujevca, koji su osumnjičeni da su pomagali pljačkašima zlatare "Unca" u Vlasotincu i ubicama policajca Miroslava Stamenkovića, oslobođeni su optužbe

  • 5

Milan Ćalović i Zoran Spasojević iz Kragujevca, koji su se teretili da su pomogli pljačkašima zlatare "Unca" u Vlasotincu i ubicama policajca Miroslava Stamenkovića, oslobođeni su optužbe i prekjuče su pušteni iz pritvora.

Ćalović i Spasojević uhapšeni su 15. decembra pod sumnjom da su trojici pljačkaša zlatare i ubicama policajca pomogli da 9. decembra u Leskovcu iznajme trosoban stan. Istražni sudija Višeg suda u Leskovcu teretio ih je za krivično delo neprijavljivanje i pripremanje krivičnog dela, ali je predmet nešto kasnije prebačen u Osnovni sud.

- Tročlano veće je, na predlog tužioca, ukinulo pritvor. Juče je održano suđenje i oslobodio sam ih zato što krivično delo za koje su osumnjičeni nije dokazano - kaže za "Blic" Dejan Stamenković, istražni sudija leskovačkog Višeg suda.

Sudija navodi da je u ispitavanje osumnjičenih bila uključena i unutrašnja kontrola iz Beograda.

- Dokaza, jednostavno, nije bilo. Ćalović, koji je brat od strica Velibora Lutovca, u to vreme je bio u Austriji, pokazao je pasoš. Spasojević je tvrdio da su mu trojica pljčkaša rekla da im stan treba jer će u Leskovcu raditi neki moleraj. Isti iskaz dao je Adnan Šuntić, preživeli iz pucnjave u Vlasotincu - dodaje Stamenković.

Policajac Stamenković ubijen je 14. decembra ujutru u centru Vlasotinca, u razmeni vatre sa trojicom mladića iz Berana, koji su pokušali da opljačkaju lokalnu zlataru "Unca". Već ranjeni policajac uzvratio je vatru pištoljem i ubio Darinka Vušurovića i Velibora Lutovca iz Berana, dok je Adnan Šuntić pobegao, ali je ubrzo uhapšen.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    5. januar 2013 | 14:14

    Vucicu dzabe se trudis... U ovoj drzavi ima milion pravnika, a nema ko da sudi...

  • nislija

    5. januar 2013 | 14:49

    Sta ti vucic smeta.dal bi bio zadovoljan da se osude svi koji ih poznaju.odgovarace krivi,a nevidim zasto bi ti koji su im pronasli stan.znaci treba osuditi i vlasnike agencija za pronalazenje stanova,ukoliki neko od stanara napravi krivicno delo.glupost

  • Mirna Antelj

    8. januar 2013 | 11:11

    POLICIJA HAPSI SUDIJE OSLOBAĐAJU ,UZALUD DAO ZIVOT I GDE JE TU SAD ZAKON?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA