LGBT: Poruka Amfilohija je govor mržnje

Pravoslavna crkva predstavlja deo tradicije koju neguju i LGBT osobe, zato nisu dobri pristupi koji isključuju ljude. Verske organizacije moraju da uvaže činjenicu da je dostojanstvo postala vodeća kategorija i smisao ljudskog života - kaže direktor "LGBT forum progresa" Zdravko Cimbaljević

  • 12

Nevladin "LGBT forum progres" ocenio je da je božićna poruka mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija "govor mržnje", i pozvao je nadležne organe da reaguju.

- Pravoslavna crkva predstavlja deo tradicije koju neguju i LGBT osobe, zato nisu dobri pristupi koji isključuju ljude. Verske organizacije moraju da uvaže činjenicu da je dostojanstvo postala vodeća kategorija i smisao ljudskog života - naveo je u reagovanju direktor tog foruma Zdravko Cimbaljević.

On je ocenio da Amfilohijeva poslanica "ne iznenađuje, jer se radi o kontinuiranom govoru mržnje, koji nije primeren takvom sveštenom licu". Cimbaljević je rekao da ga posebno brine to što mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije "šalje netolerantne poruke kada vernici slave ljubav i saosećanje među ljudima".

(M. S. / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • danilo

    5. januar 2013 | 23:29

    Postovanje i pozdrav za Mitropolita nasega Anfilohija

  • Hercegov grad

    6. januar 2013 | 09:14

    U potpunosti podrzavam Anfilohija jer sama religija pravoslavna,jasno se opredeljuje prema seksualnim opredeljenjima polova.

  • buzga72

    5. januar 2013 | 23:12

    budite normalni ljudi kao što tvrdite .zašto normslnim ljudima treba drugačiji status...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA