BADNJE VEČE U ZAGREBU: Josipović i Milanović na liturgiji u Sabornom hramu

Liturgiji u Sabornom hramu Svetog preobraženja Gospodnjeg, koju je služio mitropolit Jovan, uz veliki broj vernika, prisustvovali su i predsednik i premijer Hrvatske

  • 0

Liturgiji na Badnje veče u Sabornom hramu Svetog preobraženja Gospodnjeg, koju je služio mitropolit Jovan, uz veliki broj vernika, prisustvovali su i predsednik Ivo Josipović i premijer Zoran Milanović, predstavnici Srba u Hrvatskoj na čelu s predsednikom SNV Miloradom Pupovcem, kao i ambasador Srbije Stanimir Vukićević.

Zagrebačko-ljubljanski mitropolit Jovan je u propovedi istakao da su se u hramu svi okupili "kako bi dali međusobnu podršku" i da crkva, shodno normi da je svaka vlast od Boga, daje podršku vlastima, pogotovo u borbi za mir.

- Zato dajemo podršku zvaničnicima da se izbore da živimo u miru i razumevanju, pogotovo na ovim našim prostorima - rekao je mitropolit, koji je u govoru više puta ukazao na potrebu građenja mira.

Josipović: Na Balkanu nužno da se radi na miru

Nakon večernje službe, mitropolit je priredio prijem na kojem su, osim Josipovića, bili gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, predstavnici srpskih organizacija i manjinske samouprave, srpske diplomate, predstavnici drugih verskih zajednica, kao i ličnosti iz javnog života.

Obraćajući se prisutnima, Josipović je rekao da je na prostorima Balkana nužno da se radi na miru.

Saborni hram i prostor oko njega bili su puni vernika, a za njih je, kako je Tanjugu rečeno iz crkvene opštine zagrebačke, bilo pripremljeno 2.000 badnjaka, koji su podeljeni ili na jutrošnjoj liturgiji ili nakon večernje službe, dok će deo biti sutra podeljen na božićnoj liturgiji.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA